En iyi ücretsiz Windows alternatifleri - Son Dakika
Teknoloji

En iyi ücretsiz Windows alternatifleri

En iyi ücretsiz Windows alternatifleri

Bu yazımızda sizlere bilgisayarlarınızda Windows alternatifi olarak kullanabileceğiniz işletim sistemlerinden bahsettik.

05.02.2023 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Windows, dünyanın en çok kullanılan işletim sistemleri arasında yer alıyor. Son yıllarda satışa sunulan birçok bilgisayarda bizlerin karşısına çıkan Windows, sunduğu özellikleri ve birçok uygulamayla uyumlu bir şekilde çalışması nedeniyle dünya genelinde çok seviliyor. Her ne kadar Windows çok sevilse de kullanıcıları rahatsız eden bazı hataları da bulunuyor. Bunlarla uğraşmak istemeyen kullanıcılar diğer işletim sistemlerini tercih ediyorlar. Peki en iyi ücretsiz Windows alternatifleri neler?

Ücretsiz Windows alternatifleri

    Linux

    Linux, en popüler açık kaynak kodlu işletim sistemi olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Linux, açık kaynak kodlu olması sayesinde kullanıcılar işletim sistemini kendince düzenleyebiliyor ve geliştirebiliyorlar. Bu sayede kullanıcılara daha özgür bir kullanım sunan Linux, Windows'tan daha farklı bir arayüze sahip.

    En iyi ücretsiz Windows alternatifleri

    Linux'da şu anda birçok farklı dağıtım bulunuyor. Bu farklı dağıtımlar sayesinde her birinden farklı özellikleri kullanabilirsiniz. Ayrıca bu dağıtımlar arasında Türkiye'nin ürettiği yerli yazılım Pardus da bulunuyor. Genel olarak baktığımızda Linux'u Windows alternatifi olarak kullanabilirsiniz.

    Windows 10 indir! Windows 10 Türkçe ISO indirme

      Chrome OS

      Chrome OS, Google tarafında geliştirilmiş bir işletim sistemi olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Bu işletim sistemi, genelde Google tarafından piyasaya sürülen Chromebook dizüstü bilgisayarlarda bulunuyor. Buna ek olarak işletim sistemi, donanımı düşük bilgisayarlara da ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor.

      En iyi ücretsiz Windows alternatifleri

      ChromeOS, oldukça hafif bir arayüz ile bizlerin karşısına çıkıyor. Bu sayede kafanız karışmadan günlük işlerinizi kolaylıkla bu işletim sistemi üzerinden yapabiliyorsunuz. Oyun konusundaki yeteneklerini de eklediğimizde Windows alternatifi olarak yükleyip kullanabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji En iyi ücretsiz Windows alternatifleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement