Call Of Duty Toplam Satış Rakamı: 10 Milyar Dolar - Son Dakika
Teknoloji

Call Of Duty Toplam Satış Rakamı: 10 Milyar Dolar

Call Of Duty Toplam Satış Rakamı: 10 Milyar Dolar

En ünlü FPS savaş oyunu serilerinden Call of Duty'nin dağıtıcısı Activision, serinin tamamının şimdiye kadar 10 milyar Dolar kazandığını açıkladı.

23.11.2014 15:08

En ünlü FPS savaş oyunu serilerinden Call of Duty'nin dağıtıcısı Activision, serinin tamamının şimdiye kadar 10 milyar Dolar kazandığını açıkladı.

Son oyunu Call of Duty: Advanced Warfare ile dikkat çekici bir geri dönüş yapan ünlü FPS oyun serisi, ardından CoD: Heroes isimli mobil oyunu ile de son zamanlarda kendisinden çok bahsettiriyor. Dağıtım firması olan Activision, Advanced Warfare'in başarılı satışlarından sonra bir açıklama yaptı ve tüm serinin 2003'den beri 10 milyar Dolar kazandığını söyledi.

Activison ayrıca bu rakamın sinema sektörü ile karşılaştırmasını da yapmaktan çekinmedi. Tüm Call of Duty oyunlarının satış rakamları, üç büyük film serisi olan Avengers, Transformers ve Hunger Games'in toplam gelirlerinden daha fazla. Ayrıca Activision CEO'su Bobby Kotick, Advanced Warfare'in ilk haftasında, sene boyunca piyasaya çıkmış tüm film, albüm veya kitap satışlarından yüksek bir rakam yakaladığını da ekliyor.

Başka bir ayrıntı daha; dağıtıcısının iddialarına bakılırsa Call of Duty: Advanced Warfare, tüm zamanların en başarılı dijital oyun satışını gerçekleştirmiş. Bu kanıya Xbox Live, PlayStation Network satış rakamları ve kendi satışlarının toplamı ile ulaşmışlar. Oyunda en dikkat çeken şey, Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey'nin sanal halinin hikayenin önemli karakterlerinden birisini oynaması oldu.

Bu arada CoD: Advanced Warfare için geniş bir klavuzu bu linkte bulabilirsiniz.

The post Call of Duty Toplam Satış Rakamı: 10 Milyar Dolar appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Call Of Duty Toplam Satış Rakamı: 10 Milyar Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement