NASA'nın birkaç gün önce duyurduğu yeni bir gezegen, dünyada büyük heyecan yarattı. Dünyadan 500 ışık yılı uzakta, 5 gezegenli bir güneş sisteminde keşfedilen gezegende su bulunabileceği ve gezegenin dünyaya benziyor olabileceği ihtimali NASA tarafından dile getirildi. Hatta gezegen hakkında hemen temsili çizimler de yapıldı.
Fakat ne var ki, bu bulgularda bir "kesinlik" bulunmuyor. NASA başka güneş sistemlerindeki gezegenleri ancak, bulundukları sistemdeki güneşin önünden geçerken yarattığı gölgeden faydalanarak tespit edebiliyor. Elbette gezegenin de sistemdeki güneş ile dünya arasındaki doğrunun üzerinden geçmesi gerekiyor. Aksi halde gezegeni görmek mümkün olmuyor. NASA, gezegen güneşin önünden geçerken yaptığı analizle gezegenin yörüngesini ve güneşe uzaklığını hesaplıyor.
Kepler 186f ismi verilen gezegenin ise, aynı Dünya gezegeni gibi, sistemdeki güneşe mükemmel uzaklıkta olduğu anlaşıldı. Bu da gezegende sıvı halde su ve haliyle organik yaşam olabileceği ihtimalini ortaya çıkardı. Ne var ki, gezegenin yüzeyini gözlemlemek ve üzerinde ne olduğunu kesin olarak bilmek, 500 ışık yılı uzaktan mümkün değil. Gezegenin üzerinde hayat varsa da, "oradaki kardeşlerimiz" bize bir radyo sinyali veya benzer bir işaret göndermeden bundan haberdar olmamız mümkün olmayacak.
Son Dakika › Teknoloji › Çok Uzaktaki 'Dünya!' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?