Direksiyon Başında Mesajlaşıyorlar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Direksiyon Başında Mesajlaşıyorlar

Direksiyon Başında Mesajlaşıyorlar
16.01.2013 04:32  Güncelleme: 11:28

McKinsey'in araştırmasına göre sürücülerin çoğu direksiyon başındayken telefonla konuşuyor ve mesajlaşıyor.

Emre Çetinkaya - - Bildiğiniz üzere her geçen gün otomobil teknolojileri gelişiyor. Otomobil şirketleri de devamlı olarak bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak tüm bunlara rağmen yıllardır süregelen kazalar önlenemiyor. Bu kazalardaki en büyük pay da tüm güvenlik önlemleri ve uyarılara rağmen sürücüde oluyor. Bu konu ile alakalı olarak sürücülerin direksiyon başında son zamanlarda artan akıllı telefon kullanımına yönelik araştırma da ne yazık ki yeni kazaların habercisi gibi gözüküyor.

Dünyanın önde gelen danışman şirketlerinden McKinsey'in yaptığı online araştırmada sürücülerin direksiyon başındaki akıllı telefon kullanımları araştırılmış. Araştırmanın sonucunda ise, sürücülerin %89'unun direksiyon başında telefonla görüştüğü, %68'inin akıllı telefonlarındaki navigasyonu kullandığı, %35'inin mesajlaştığı ve %31'inin de internet kullandıkları ortaya çıkmış.

Akıllı telefon kullanımının her alanda özellikle son dönemde bir hayli arttığı gerçek. Ancak direksiyon başındayken hiç kullanılmaması gereken akıllı telefonların araştırma şirketlerine göre direksiyon başındaki kullanımının 0yeni nesilde daha da çok görülmesi bekleniyor.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Direksiyon Başında Mesajlaşıyorlar - Son Dakika


Advertisement