Dünyanın "En Gelişmiş Virüsü" Regin Yakalandı! - Son Dakika
Teknoloji

Dünyanın "En Gelişmiş Virüsü" Regin Yakalandı!

Dünyanın "En Gelişmiş Virüsü" Regin Yakalandı!

Bilgisayar kullanmaya başladığımız günden beri virüslerle olan mücadelemiz devam ediyor.

24.11.2014 12:48

Bilgisayar kullanmaya başladığımız günden beri virüslerle olan mücadelemiz devam ediyor.

Farklı hedefler seçen virüsler farklı alan ve güçte bizleri tehdit etmeye devam ederken Amerikan güvenlik şirketi Symantec, bu güne kadar üretilen en gelişmiş bilgisayar virüsünü tespit ettiğini duyurdu.Symantec'in "Regin" adını verdiği bu güne kadar tespit edilen en gelişmiş virüsün oldukça kapsamlı bir virüs olduğunu belirten uzmanlar bunun bir devlet tarafından yaratılma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Virüslerin farklı amaçlarla üretildiğini ve bu virüsleri üreten kişilerin hedeflerinin farklı olduğuna değinen uzmanlar tespit edilen Regin Virüsünün altı yıl boyunca dünya genelinde belirlenen hedef devlet kuruluşlarına, şirketlere ve kişilere karşı kullanıldığı bildirildi.

Regin'in nüfus ettiği bilgisayarlara yerleştiğinde ekran görüntüsünü alabildiğini, şifreleri tespit edip kayıt edebildiği ve daha önceden silinen dosyaları tespit edip onları başka bir bilgisayara kopyalayabildiğini belirtildi.

Regin virüsünün tespit edilmesi üzerine saldırının kimlere karşı kullanıldığını tespit etmeye çalışan Amerikan güvenlik sirketi Symantec çalışanları şimdiye kadar yürüttükleri çalışmalarda göze çarpan söz konusu saldırıların en çok Rusya, Suudi Arabistan ve İrlanda'daki devlet kurumlarına, şirketlere ve bireylere karşı kullanıldığını tespit etti.

Amerikan güvenlik firması Symantec'in güvenlik stratejisi uzmanı Sian John konu ile ilgili yaptığı açıklamada söz konusu virüsü "Beceri ve uzmanlık seviyesi ile gelişim sürecine bakılırsa, virüs Batılı bir kuruluş tarafından yaratılmış gibi görünüyor" şeklinde değerlendirdi.

The post Dünyanın "En Gelişmiş Virüsü" Regin Yakalandı! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Dünyanın 'En Gelişmiş Virüsü' Regin Yakalandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement