Evasion İos 6.1 Untethered Jailbreak 7 Milyona Koştu - Son Dakika
Teknoloji

Evasion İos 6.1 Untethered Jailbreak 7 Milyona Koştu

Evasion İos 6.1 Untethered Jailbreak 7 Milyona Koştu

iOS 6.1 için untethered olarak çıkan Evasion Jailbreak rekor sayıda download edildi ve kullanıldı. Cydia’ya göre Evasion iOS 6.1 untethered ...

09.02.2013 15:59

iOS 6.1 için untethered olarak çıkan Evasion Jailbreak rekor sayıda download edildi ve kullanıldı.

Cydia'ya göre Evasion iOS 6.1 untethered Jailbreak çıktığından beri 7 milyona yakın iOS cihazı 6.1 işletim sistemli olarak Cydia sunucularına girdi. iOS 6.1 için çıkan ilk Jailbreak olma özelliğine sahip Evasion Jailbreak uygulaması umulmadık bir ilgi gördü.

Cydia'nın kurucusu Jay Freeman'e göre evaders grubunun geliştirdiği iOS 6.1 unterhered evasion jailbreak uygulaması, iPhone, iPad ve iPod Touch kullananlarca büyük bir ilgiyle karşılandı. Zira Cydia sunucularına bu jailbreak çıktığından bu yana iOS 6.1 işletim sistemli olarak 7 milyona yakın giriş oldu. Bu rakam, yeni bir jailbreak çıktığı zamanki kullanıcı ilgisi bakımından yeni bir rekor demek.

Evasion iOS 6.1 untethered jailbreak download etmek için pcextra.com.tr sitesine göz atabilirsiniz.

Cydia'nın verdiği bilgilere göre Evasion 1.0 çıktığından bu yana son 1 haftada Cydia'ya iOS 6.1 kullanan 5.15 milyon iPhone, 1.35 milyon iPad ve 0.4 milyon iPod Touch kullanıcıları girdi.

Cydia, Jailbreak yapılan iOS cihazların ilk durak noktası olan bir dosya sunucusu gibi çalışıyor. Hemen hemen tüm Jailbreak programlarının içinden çıkıyor. Bir nevi anakapı görevi görüyor. Cydia üzerinden iOS kullanıcıları diledikleri programı download edebiliyor. Cydia'ya program eklemek için Apple geliştiricisi olmaya gerek yok. Hatta Apple bazı uygulamaları blokladığından, Cydia'da sınırsız bir özgürlük var diyebiliriz.

Ayrıca, telefon ve iPad'lerini neden jailbreak yapmalıyım sorusunu Cydia'yı çok iyi bilenlerin de bildiği gibi, ücretsiz iOS, iPhone ve iPad programlarının bol olduğu bir dosya arşivi olarak yanıtlamak mümkün. Ancak Jailbreak dünyasında madalyonun öteki yüzü de var. Telefonunun garantisini kapsam dışına çıkarmak istemeyenler Jailbreak yapmaya sıcak bakmıyor. Dahası, Jailbreak olayı tethered ise kazayla cihazınızın pili bitmesi durumunda tekrar açılması için mutlaka bilgisayara ihtiyaç duyuluyor. Neyse ki Evasion iOS 6.1 untethered Jailbreak için böyle tatsız bir durum söz konusu değil.

Kaynak: PcExtraComTr

Son Dakika Teknoloji Evasion İos 6.1 Untethered Jailbreak 7 Milyona Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement