Google Clara Schumann'ı Unutmadı - Son Dakika
Teknoloji

Google Clara Schumann'ı Unutmadı

Google Clara Schumann\'ı Unutmadı

Google, dünyanın önde gelen piyanist ve bestecilerinden birisi olarak kabul edilen Clara Schumann'ın 193. doğum gününe özel bir doodle hazırladı.

13.09.2012 09:30

Emre Çetinkaya - - Hazırladığı Doodle'lar ile dünyaca ünlü sanatçı veya bilim adamlarının doğum günleri veya ölüm günlerini kullanıcılarına hatırlatan Google bugün anasayfasına dünyanın önde gelen piyanist ve bestecilerinden birisi olarak kabul edilen Clara Schumann'ı taşıdı. 13 Eylül 1819 yılında Leipzig'de doğan ve 20 Mayıs 1896'da Frankfurt'da hayatını kaybeden ünlü sanatçının 193. doğum gününe özel hazırlanan doodle'a tıklandığında ise "Clara Schumann" olarak Google'da aranıyor.

Clara Schumann kimdir?

61 yıllık konser kariyeri boyunca piyano konserlerinin format ve repertuvarında önemli değişikliklere öncülük etmiştir. Romantik Alman besteci Robert Schumann ile evliliğinden sonra Clara Schumann adını kullanmıştır, ancak evliliğinden önce Clara Wieck olarak da kayda değer bir üne sahipti.

Clara Josephine Schumann Leipzig'de doğmuştur. Babası Friedrich Wieck tanınmış bir müzik pedagogu ve piyanistti. İlk derslerini babasından almıştır. Robert Schumann'la 1840'da evlendiler.On yıl sonra besteci Schumann akıl hastalığına yakalanarak öldü. Özellikle büyük besteci Johannes Brahms'a yakın bir dostlukla bağlıydı. Bir yandan konserler veriyor, bir yandan öğretmenlik yapıyordu. 1878'den 1892'ye kadar Frankfurt yüksek konservatuvarında piyano profesörlüğü yaptı ve orada öldü. Clara besteci olarak Robert Schumann'a "Rückert Lied"lerinden op. 12, 4 ve 11 numaralılarını bestelemiş, ayrıca piyano eserleri, bir piyano konçertosu ve oda müziği eserleri bırakmıştır.(Vikipedi)

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google Clara Schumann'ı Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement