Google En Yakınınızdaki Kişiden Fazlasını Biliyor! - Son Dakika
Teknoloji

Google En Yakınınızdaki Kişiden Fazlasını Biliyor!

Google En Yakınınızdaki Kişiden Fazlasını Biliyor!

Google'ın ve hatta Facebook'un hakkımızda neleri bildiğini öğrendiğinizde ağzınız açık kalacak!

15.02.2012 14:00

Google'ı neredeyse hepimiz kullanıyoruz. Arama devinin son zamanlarda çeşitli sayfalarda gösterdiği gizlilik uyarısını görmüşsünüzdür. "Bu işler önemli" başlığıyla gösterilen uyarıyı bir çoğumuz es geçiyoruz ve zaman kaybetmek istemiyoruz. Zira Google'ın hakkımızda toplayacağı bilgileri bir daha okumak, belki de sinirlerimizi bozacak. Dolayısıyla bunları tekrar görmek istemiyoruz.

Google'ın yeni gizlilik politikası, onu para kazanmak konusunda istediğini yapmak yönünde daha özgür bir hale getiriyor. Google ve Facebook gibi dev şirketler, bizi, bize en yakın olan insanlardan bile iyi tanıyorlar. Bu bilgilerin bir hacker'ın eline geçmesi ise çok daha büyük bir kabusa dönüşebilir. İşte Google'ın hakınızda bildiğiklerinden bazıları:

CNN'in raporuna göre Google, Gmail ile gönderdiğiniz ve aldığınız tüm e-postaları elinde bulunduruyor. GTalk ile yaptığınız tüm sohbetler, Google Voice ile yaptığınız görüşmeler de Google'ın elinde. Google Calendar'ı kullanıyorsanız, gün gün tüm yaptıklarınız da arama devinin kontrolü altında. Kişi listeniz, hakkınızdaki bilgiler ve tanıdığınız kişiler hakkındaki bilgiler de Google'ın bilgisi dahilinde. Google+ veya Picasa'ya yüklediğiniz fotoğraflar, Reader veya iGoogle yoluyla okuduğunuz ve ilgilendiğiniz haberler ve konular, Google'dan hiç de gizli kalmıyor.

Bitmedi, dahası da var... Haberimizin ikinci sayfasında...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Google En Yakınınızdaki Kişiden Fazlasını Biliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement