Google 'In Bilmediğiniz 9 Özel Fonksiyonu! - Son Dakika
Teknoloji

Google 'In Bilmediğiniz 9 Özel Fonksiyonu!

Google \'In Bilmediğiniz 9 Özel Fonksiyonu!

Google ile yapabileceğiniz çok farklı şeyler var ancak birçoğumuz şimdi sayacağımız bu 9 fonksiyonu bilmiyor.

01.11.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google ile yapabileceğiniz çok farklı şeyler var ancak birçoğumuz şimdi sayacağımız bu 9 fonksiyonu bilmiyor…

Google arama motoru bizler için gündelik hayatta vazgeçilmez servislerden biri. Bir şey merak ettiğimizde ya da başımız sıkıştığında soluğu hemen Google 'ın arama butonunda buluyoruz diyebilirim. Peki ünlü arama motorunun bildiklerimizden daha farklı özelliklerinin mevcut olduğunu söylesek? İşte bu özel fonksiyonların 9 tanesi;

1.Sadece özel bir site üzerinden içerik arama

Aramak istediğiniz bir kelimenin sonuna "site: " fonksiyonunu ekleyip arama yapmak istediğiniz sitenin adını yazarsanız, Google size sadece aramak istediğiniz siteden aramak istediğiniz kelimeyle ilgili sonuçları verecektir.

2. Eksik bir kelime ya da harf ile arama yapma

Eğer  bir cümle, kitap ismi ya da film ismi aratmak istiyorsanız fakat bu isimden bir kelime ya da harfi bir türlü hatırlayamıyorsanız, hatırlayamadığınız harf ya da kelime yerine "*" işareti koyarak arama yaparsanız sonuç sizin için bulunacaktır.

3.Benzer siteler bulma

Eğer bir siteye ya da servise benzer bir site ya da servis keşfetmek istiyorsanız arama butonuna "related: " fonksiyonunu yazıp ardından benzerini bulmak istediğiniz siteyi ya da servisi yazarsanız, sizin için keşif kolayca yapılacaktır.

4. Anlam bulma

Anlamını bulmak istediğiniz kelimeyi "define: " fonskiyonunun ardından Google 'da aratırsanız anlamını kolaylıkla bulabilirsiniz.

5. Dönüştürme işlemlerini hesaplama

Eğer Google 'da belirli düzeni sağlayarak örneğin "10.5 centimeters in inches" şeklinde bir arama yaparsanız karşınıza sonuç otomatikman belirecektir.

6.Bilinen formüllerin kullanımı

Google 'a var olan genel formülleri düzenli olarak girip sorunuzun bilinmeyeneni de yazarsanız karşınıza yine çözüm gelecektir.

7.Sinema seanslarını öğrenme

Eğer "showtimes: " fonksiyonu ve ardından seanslarını öğrenmek istediğiniz filmin adını girerseniz, sonuçları hemen alabilirsiniz.

8. Saat bulma

Bir yolculuk yapıp ülke dışına çıktınız ve saat farkı hesaplaması size oldukça karışık geliyor, yapmanız gereken tek şey "time: " fonksiyonunu ve ardından gittiğiniz yerin adını yazmak.

9. Sürpriz

9. özelliğimiz sizin için sürpriz olsun. Arama boşluğuna "do a barrel roll" yazın ve ardından arama butonuna basın.

Umarız bu 9 farklı fonksiyonu beğenmişsinizdir ve kullanmaya başlarsınız. Benzer bilgiler edinmek için bizi takip edebilirsiniz.

The post Google 'ın Bilmediğiniz 9 Özel Fonksiyonu! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Google 'In Bilmediğiniz 9 Özel Fonksiyonu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement