Half-Life 3, Oyun Dünyasının Guns N' Roses'ı mı Olacak? - Son Dakika
Teknoloji

Half-Life 3, Oyun Dünyasının Guns N' Roses'ı mı Olacak?

Half-Life 3, Oyun Dünyasının Guns N\' Roses\'ı mı Olacak?

Chinese Democracy, tam 15 yıl sonra çıkmıştı. Yeni Half-Life'ı beklerken ilk 6 yılı da geride bıraktık bile...

10.08.2013 21:29

Mahmut Saral - - İlk Half-Life, 19 Kasım 1998 yılında çıktığında, sadece FPS türünde değil, oyun dünyasına büyük yenilikler katmıştı. Sinematik yapıdaki oynanışı, belki de en güçlü özelliklerinden bir tanesiydi. Bunun yanında güçlü hikayesini Gordon Freeman ve G-Man gibi karakterlerle destekliyor olması, kafalarda tonla soru işaretlerinin oluşmasına sebep oluyor ve bu da insanları sıkmıyor, aksine heyecanlandırıyordu. Tabii ilk Half-Life'ın güzel yanlarından bir tanesi de milyonlarca oyuncunun dikkatini çeken multiplayer tarafıydı.

İlk oyunun ardından gelen eklenti paketleri ve konsol portu, orijinal yapımcı Valve'a biraz zaman kazandırırken, yıllar sonrasında gelen Half-Life 2'yle birlikte ikinci büyük patlama yaşanıyordu. Harika hikaye ve oynanış unsurlarını devam ettiren bu yeni oyun, aynı zamanda daha önce görülmemiş modellemeler, dış mekan grafikleri, yansıma efektleri ve fizik özellikleriyle görenleri hayretler içine düşürmeyi başarıyordu. Sonrasında duyurulan Aftermath isimli eklenti iptal edilmiş, kısa aralıklarla üç tane eklentinin geleceğinden söz edilmişti. Yani Episode'lar. İşte ne olduysa, tam da bu sıralarda yaşanmıştı.

İlk iki Episode'un ardından, üçüncü Episode bir türlü gelemedi. İkinci Episode'un çıktığı 2007 Ekim ayından beri Half-Life için güçlü bir duyuru gelmedi. Yüzlerce söylenti geldi, ki hepsi de yalanlandı. Yapımcıların birkaç resmi söylemi ise, henüz açıklama yapmak için doğru zaman olmadığı, ama yeni Half-Life oyununun yapıldığı yönündeydi.

Peki bu oyun, Episode Three mi olacaktı, yoksa Half-Life 3 mü?

Valve'ın yeni Source 2 motoruyla çalıştığı biliniyor, ama neler yaptığı hala tam olarak bilinmiyor. İşte bu durum, Half-Life'ı oyun dünyasının Guns N' Roses'ı yapmak üzere belki de. sidhtech sitesinde böyle bir yakıştırma yapılmış, ama tam anlamda oyun dünyasının Guns N' Roses'ı olması için toplamda bir en az 8-10 yıl geçmesi gerekiyor. Bilenler bilir, GN'R'ın yeni albümü Chinese Democracy, önceki albümden tam 15 yıl sonra çıkmıştı. Her defasında bu kez geliyor, bu kez çıkacak denmesine rağmen geçmişti bu süre. Half-Life 2: Episode Two ise, 10 Ekim 2007'de çıkmıştı ve biz, yaklaşık olarak 6 yıldır yeni oyunu bekliyoruz. Umarız Chinese Democracy gibi bir durum olmaz.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Half-Life 3, Oyun Dünyasının Guns N' Roses'ı mı Olacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement