Huawei Ascend G7 - Son Dakika
Teknoloji

Huawei Ascend G7

Huawei Ascend G7

Huawei'nin metal tasarımı ve arayüzüyle dikkat çeken telefonu Ascend G7'yi inceliyoruz.

02.01.2015 12:44
Mahmut Saral - -

Huawei'nin bir süre önce ülkemizde 999 TL fiyat etiketiyle satışa sunduğu yeni orta seviye telefon modeli Ascend G7, inceleme merkezimizin yeni konuğu. Telefon, metal gövde tasarımı, 64bit işlemcisi ve kendine has arayüzüyle dikkat çekiyor. İsterseniz şimdi cihazın detaylarına inelim.


Metal tasarım


Ascend G7, tasarımında metal malzeme kullanılmış bir telefon. Özellikle çerçeve ve arka tarafına baktığınızda, şıklığın yanında aynı zamanda sağlamlık hissiyatı da uyandırıyor. Telefonun ön yüzeyinde fiziksel bir tuşa yer verilmemiş, ama sağ yan tarafa baktığımızda güç tuşu, ses açma kapama tuşunu, microSD ve microSim kart girişlerini görüyoruz.


İnceleme videosunun yüksek çözünürlüklü versiyonu için tıklayın.



Arka yüzeyde üst tarafta flash ışığıyla birlikte ana kamera dikkat çekerken, alt tarafta da hoparlör çıkışını görüyoruz. Huawei, bu bölgeleri plastik malzemeyle düzenlemiş. Cihazın köşelerinin oval olarak tasarlanması da kullanım esnasında oluşabilecek batmaların önüne geçmiş. Uzun süreli kullanımlarda bile avucumda terleme olmadığını söylemeliyim. Tabii 5.5 inç ekranı olan bir telefonu iki elle kullanmak daha ideal olacaktır, ama büyük elli kullanıcılar için tek elde kullanım da mümkün.


7.6mm kalınlığındaki G7, 165 gram ağırlığında. Metal dış tasarım ve 3000mAh bataryasını göz önüne aldığımızda bu ağırlık ve kalınlık oranlarının iyi olduğunu söyleyebiliriz.



5.5 inç ekran


Telefon, 5.5 inç, 1280x720 çözünürlük sunan LTPS (Low Temperature Poly Silicon) IPS ekrana sahip. FullHD çözünürlüklü akıllı telefonların giderek arttığı günümüzde Huawei'nin orta seviyeye yönelik hamlesi olan G7'de 720p ekran kullanması mantıklı. Farklı açılarda da görüntü kalitesi gayet başarılı olan bu ekran, bir yandan da düşük güç kullanımıyla beğeni topluyor. Öte yandan, 1280x720 çözünürlük 5.5 inç ekranda sırıtmıyor diyebiliriz. Ayrıca Huawei, ekran görüntü performansını artırmaya yönelik bazı seçenekler de sunuyor.


#Sayfa#


Ekranın gerçekten yüksek diyebileceğimiz bir parlaklık seviyesi var ve değişik ışık seviyeleri ve mekanlarda bunun öneminin farkına varıyorsunuz. Biz test ettiğimiz sürece genel olarak otomatik parlaklık modunu tercih ettik ve bu tercihimizden de memnun kaldık.


Ekran ayarları kısmına geldiğinizde burada sizi bir de Renk Sıcaklığı başlığı karşılıyor. Daha soğuk ya da daha sıcak görüntüler elde etmek sizin elinizde. Ek olarak, Ayarlar'daki Hareket Kontrolü başlığına giderseniz, ekran kapalıyken bazı şekiller çizerek uygulamalara kolay geçiş yapmanıza da imkan sunuluyor. Tabii burada dokunarak uyandırma, ekranı elle örterek kapatma gibi birçok seçenek de mevcut.



EMUI 3.0 arayüzü ile Android 4.4.4


G7'nin en dikkat çekici taraflarından bir tanesini arayüzü oluşturuyor. Android 4.4.4 işletim sistemine sahip olan cihaz, Huawei'nin kendi hazırladığı özel arayüzüyle bambaşka bir hale bürünüyor ve adete kullanırken eğleniyor, hayran kalıyorsunuz.


Cihazın sağ tarafında fiziksel olarak konumlandırılan uyku tuşuna bastıktan sonra eğer parmağınızı ekranda aşağıdan yukarıya doğru kaydırırsanız karşınıza kilit ekranındayken hızlıca kullanabileceğiniz bazı seçenekler geliyor. Yine yan tarafta kamera simgesini yukarıya doğru sürükleyince kameraya adım atıyorsunuz. Parmağınızı sağa ya da sola kaydırdığınızda kilidi kaldırıyor, yukarıdan aşağıya kaydırdığınızda da bildirimler ve kısayollara ulaşabiliyorsunuz.



Gerek kilit ekranındayken arkaplan görsellerinin sürekli değişmesi, gerek bildirim menüsü gerekse de kısayollar bölümü göze çok hoş geliyor. Tercih edilen renkler, uygulama simgelerinin tasarımları, geçişler ve dahası... Her şeyden önce, bu cihazı her kullandığınızda "Diğer Android'lere pek benzemiyor bu, farklı görünüyor" diyebiliyorsunuz kendi kendinize. Ve evet, bazen aklınıza iPhone'un geldiği de oluyor.


#Sayfa#


Telefonun arayüzü oldukça akıcı, ekranda sağ sol yaparak uygulamalara göz atabiliyorsunuz. Yukarıdan aşağıya inme veya diğer Android telefonlardaki gibi bir genel dosya klasörünü açıp da ondan sonra diğer uygulamaları görüntüleme gibi bir sistem tercih edilmemiş.


Şunu da unutmadan ekleyelim. Huawei, G7 için yakın zamanda Android 5.0 Lollipop güncellemesini yayınlamayı planlıyor.


Tuşları tercihlerinize göre belirleyin


Tasarım ve arayüz dikkat çekici görünüyor dedik, ama burada kilit rol oynayan bir unsur da Gezinti Çubuğu'nun ta kendisi. Ekranın alt kısmında konumlandırılan bu tuşların sıralaması isteğe göre değiştirilebiliyor ve bunların yanına br de Bildirim Paneli tuşu eklenebiliyor. Böylelikle telefonun kullanılabilirliği artıyor.



64-bit destekli Cortex-A53 işlemci


Huawei Ascend G7, 64-bit çipset barındıran telefonlar bir tanesi. Qualcomm MSM8916 4 çekirdekli (Snapdragon 410) 1.2GHz 64-bit Cortex-A53 işlemciye sahip olan ürün, 2GB RAM ve Adreno 306 GPU'suyla geliyor. Bunlara ekran kapasitesini de eklediğimizde, çipsetin orta sınıfta performanslı çalışırken aynı zamanda az güç tükettiğini de söyleyebiliriz.AnTuTu'da yaptığımız testte, G7'nin 20 binin üzerinde puan aldığını gördük. Oyun testlerimizde ise, Modern Combat 4 ve Asphalt 8 ile yol aldık. 3 boyutlu grafikleri bulunan oyunlarda genellikle iyi bir performansla karşılaştık. Uzun süreli oyun deneyimleri sonucunda cihazın dikkate değer bir ısınma seviyesine ulaşmadığını da belirtelim. Tabii yeni çıkan 3 boyutlu oyunlarda biraz detay kaybı ve ara ara kasmalar olabiliyor, ama sonuçta bunun bir orta seviye telefon olduğunu da unutmamak gerekiyor.


#Sayfa#


Dikkat çekici kameralar


Ascend G7'nin arka tarafında flash ışığıyla birlikte 13MP kamera yer alıyor. Hem fotoğraf hem de 1080p video çekim kalitesi başarılı. Ön tarafında da 5MP değerde kamera yer alıyor ve bu kamera da sınıfına göre gayet iyi. Tabii kameralardan çok verim alabilmek için yazılımsal destek de önemli.


Huawei, karşımıza güzel bir kamera arayüzü ile çıkıyor. Öncelikle, arka kameradayken ekrana dokunarak netleme yapabiliyor ve ışık ayarını hızlıca yapabiliyoruz. Çekim tuşuna bastıktan sonra fotoğrafı çekme hızı da gayet seri denilebilir. Karşımızda Tüm Otomatik Odaklar, Fotoğraf ve Video başlıkları var. Bu başlıklarda Tüm Otomatik Odaklar ilgi çekiyor. Bu mod, özellikle yakın çekimler için tavsiye ediliyor. Diyelim karşınızda 3 obje var ve bir tanesine odaklanarak fotoğraf çektiniz. Daha sonra bu fotoğrafı açtığınızda, isterseniz odak noktasını değiştirebiliyor ve farklı bir objeyi netleştirebiliyorsunuz.



Arka kameranın bize sunduğu diğer seçeneklere baktığımızda, Panorama çekim, HDR, Güzellik Çekimi ve En İyi Fotoğraf gibi başlıklar görüyoruz. Yine ayarlardan isterseniz ISO ve beyaz dengesini de ayarlayabiliyorsunuz.


Ön kameraya geldiğimizde ise, ekrana tek dokunuşla fotoğraf çekebiliyoruz. İsterseniz selfie - öz çekim fotoğraflarınızı çekerken Güzellik başlığından seviye ayarlayabiliyor ve bir nevi görüntünüze makyaj uygulayabiliyorsunuz. 88 derece geniş açılı lensi bulunan ön kamera, aynı anda birçok arkadaşınızla selfie - öz çekim fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor. Ek olarak, isterseniz ön kamerayla da panorama fotoğraf çekebiliyorsunuz. Videolarda en yüksek olarak arka kamera 1080p, ön kamera 720p çözünürlük sunuyor. Hem ön hem de arka kamerayla fotoğraf ve videolar çekerken çeşitli görüntü efektlerini de kullanabilirsiniz.


Örnek fotoğraflar için tıklayın.



Bir de hızlı çekimden söz etmek istiyorum. Diyelim ki telefonunuz uyku modunda ve hızlıca bir fotoğraf çekmeniz gerekiyor. Kilit ekranını açıp fotoğraf uygulamasını gelmek belki de istediğiniz poz için gerekli vakti ortadan kaldıracak. Eh, telefonda kamera tuşu da yok. O halde ne yapacaksınız? Cevap basit. Telefon ekranı kapalıyken ses kısma tuşuna 2 kez arka arkaya basarsanız fotoğraf çekebiliyorsunuz. Böylece vakit kaybını en aza indiriyorsunuz.


#Sayfa#


Kameralar için sözlerimi toparlamam gerekirse, hem ön hem de arka kameranın, arayüz ve fiziksel tuş destekleriyle birlikte başarılı işler çıkardığını, üst seviye telefon modelleriyle yarışabilecek düzeyde olduğunu söyleyebilirim.


2 güne ulaşabilen batarya


Telefonda tam 3000mAh değerde çıkarılamaz batarya yer alıyor. Bu batarya, yoğun kullanımda 1 gün, normal kullanımda da genellikle 1 günün üzerine çıkmanızı sağlıyor. Güç tasarruf modunu da aktifleştirdiğinizde ikinci günü de gördüğünüz oluyor. Ayrıca telefonun şarj seviyesi %10'a düştüğünde 24 saate kadar bekleme süresi de sunuyor.


G7'de 4G LTE, NFC, Bluetooth 4.0, GPS/A-GPS/Glonass, WiFi 802.11b/g/n gibi bağlantılar da var.



Son sözlere gelecek olursak


Huawei, G7 ile orta sınıfta başarılı bir iş çıkarmışa benziyor. Gerek tasarım, gerek kamera performansları, gerekse de kullanışlı arayüzüyle G7'nin piyasadaki dikkat çekici modellerden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. 64-bit işlemci ve Android 4.4.4 işletim sistemi barındıran ürün, Android 5.0 Lollipop güncellemesinin gelmesiyle birlikte kullanıcılarını daha da mutlu edecektir.


Huawei Ascend G7, şu an ülkemizde 999 TL fiyat etiketiyle satılıyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Huawei Ascend G7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement