Huawei OceanStor Arctic: %90 Az Güç Tüketen 10 Petabaytlık Depolama Ürünü - Son Dakika
Teknoloji

Huawei OceanStor Arctic: %90 Az Güç Tüketen 10 Petabaytlık Depolama Ürünü

Huawei OceanStor Arctic: %90 Az Güç Tüketen 10 Petabaytlık Depolama Ürünü

Huawei, OceanStor Arctic serisi adı verilen 10 petabaytlık yeni depolama ürününü tanıttı. Yapay zeka ve veri büyüklüğündeki artışlar nedeniyle depolama ihtiyacı her geçen gün daha da artarken, Huawei'nin yeni depolama cihazları %90 daha az güç tüketiyor ve manyeto-elektrik disk teknolojisi ile hızlı ve verimli bir depolama çözümü sunuyor.

13.03.2024 22:31  Güncelleme: 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknoloji geliştikçe ve dosya boyutları da büyüdükçe depolama alanında olan ihtiyaç daha da artıyor. Eskilerde 16GB'lık depolama ürünleri bile o zamana göre devasa kalırken şimdilerde terabaytlar hatta petabaytlara geçiş yapıldı. Huawei de bu oyunun kurallarını değiştirecek olan 10 Petabaytlık yeni depolama ürünü, OceanStor Arctic serisini tanıttı. İşte %90 az güç tüketen Huawei OceanStor Arctic…

Huawei OceanStor Arctic 10 Petabayt depolama alanı ile öne çıkıyor

Özellikle yapay zeka tarafındaki gelişmeler ve yenilikler her sektörde olduğu gibi depolama sektöründe de önemli rol oynamaya başladı. Araştırmalara göre her gün 328.77 milyon terabayt veri oluşturuluyor. Her gün daha da artan depolama sorunları ve veri büyüklüğü şirketleri daha yüksek kapasiteli cihazlara yönlendiriyor. Huawei de bu markete bir yenilik getirerek 10 petabayt kapasiteye sahip OceanStor Arctic serisini tanıttı.

Huawei OceanStor Arctic: %90 Az Güç Tüketen 10 Petabaytlık Depolama Ürünü

Yeni seri OceanStor A800 ve OceanStor A310 olmak üzere iki model olarak tanıtıldı. Huawei'in MWC 2024'te Dr. Peter Zhou tarafından yapılan açıklamalarına göre bu modeller yapay zeka eğitim verilerini global olarak görünür, yönetilebilir, ve veri toplamayı geliştirmekle beraber eğitimdeki verimliliği ve ön işlemeyi arttırmayı da hedefliyor.

Huawei, Amerikan teknolojisini mi kullandı?

Huawei'in yeni depolama cihazlarının en önemli özelliklerinden biri de hard disklere göre %90 daha az güç tüketmesi. OceanStor Arctic serisi SSD'lere göre oldukça hızlıyken HDD tarafını da şaşırtacak şekilde %90 daha az güç tüketmesi ile öne çıkıyor. Dahası, yeni cihazlar soğuk depolama için Huawei tarafından geliştirilen manyeto-elektrik disk teknolojileri ile ortaya çıktı.

Huawei OceanStor Arctic: %90 Az Güç Tüketen 10 Petabaytlık Depolama Ürünü

Şirket tarafından yapılan duyuruya göre yeni diskler Huawei'in manyeto-elektrik teknolojileri ile tanıtılıyor ve OceanStor serisi bu kadar büyük depolama alanı ile %90 daha az güç tüketmesini de bu teknolojiye borçlu. OceanStor Arctic depolama cihazlarının ilk versiyonlarının 2025'in ilk yarısında global olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Peki ya siz 10 petabaytlık depolama cihazları hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce hangi sektörlerde kullanılabilir? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Huawei OceanStor Arctic: %90 Az Güç Tüketen 10 Petabaytlık Depolama Ürünü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement