İlk Elektrikli Paten Acton Rocketskates - Son Dakika
Teknoloji

İlk Elektrikli Paten Acton Rocketskates

İlk Elektrikli Paten Acton Rocketskates

Elektrik motorları küçüldükçe ve bataryalar güçlendikçe, elektrikli paten gibi daha önce akla gelmeyen cihazlar ortaya çıkıyor.

17.08.2014 18:30

Elektrik motorları küçüldükçe ve bataryalar güçlendikçe, elektrikli paten gibi daha önce akla gelmeyen cihazlar ortaya çıkıyor.

ACTON firması RocketSkates isimli elektrikli paten ürünü ile bu gözlemi destekliyor diyebiliriz. Videoda da göreceğiniz gibi bu patenleri ayakkabınıza dışarıdan bağlıyor ve kullanmaya başlıyorsunuz. Biraz pratik ile kolayca alışılabilecek gibi görünen RocketSkates, daha çok eğlence sevenler için, ne yazık ki şehirde pratik bir ulaşım aracı alternatifi arayanlar için değil.

Bunun sebebi, elektrikli paten ürünü ile yolculuk yapabileceğiniz mesafenin ciddi şekilde sınırlı olması. Üç farklı modelde gelen RocketSkates'in "Rocket Red" modeli maksimum 45 dakika kullanıma, "Terminator Chrome" modeli 70 dakika kullanıma ve "Deep Space Black" modeli ise en fazla 90 dakika kullanıma izin veriyor. Paten içindeki lityum-iyon batarya, kullanıcının ağırlığını taşımak zorunda kalan elektrik motorlarına ancak bu kadar güç sağlayabiliyor.

Peki ama iki ayaktaki farklı patenin nasıl uyumlu çalıştığını sorabilirsiniz. Bu akıllı patene takılı bir mikroişlemci, her iki pateni senkron çalıştırarak ikisinin de hızının aynı olmasını sağlıyor. İşin ilginç yanı, RocketSkates'i kullanmak için, benzeri elektrikli cihazlardakinin aksine bir uzaktan kumandaya gerek yok. Ayağınızın hareketi ile hızlanan ve yavaşlayan paten için bir de akıllı telefon uygulaması var. iOS ve Android için indireceğiniz uygulama ile patenlerin şarj durumunu ve navigasyon bilgisini görebiliyorsunuz.

RocketSkates patenleri kullanırken en çok dikkat edilmesi gereken şey, bozuk yollardan kaçınıp gereksiz diz yaralanmalarına fırsat vermemek. Gerçi ülkemizdeki yollar anlaşılan bu patenler için pek uygun değil ama yine de ilgilendiyseniz hemen buraya tıklayıp ürün için açılmış Kickstarter kampanya sitesine gidebiirsiniz. Kampanya bu haberin yazıldığı tarihte bitmeye yakın durumda ama hedeflenen 50,000 Dolar bağışı çoktan toplayıp neredeyse on katına da çıkmayı başarmışlar.

The post İlk Elektrikli Paten ACTON RocketSkates appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji İlk Elektrikli Paten Acton Rocketskates - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement