Intel'in Yeni Akıllı Telefonları Ces'te - Son Dakika
Teknoloji

Intel'in Yeni Akıllı Telefonları Ces'te

Intel\'in Yeni Akıllı Telefonları Ces\'te

Intel, CES 2013'te birbirinden güzel yenilikler ile karşımıza çıktı.

13.01.2013 15:02

Ruşen Göbel - - İşlemci devi Intel, CES 2013'te mobil dünyaya yönelik hazırlamış olduğu işlemcilerden bahsetti. Firma, güç tüketimini düşürmeye çalışmanın yanı sıra, performans artışı da hedefliyor.

Intel'in Lexington kod adını verdiği referans tasarım akıllı telefonu, Intel Atom Z2420 işlemcisiyle HyperThreading teknolojisini cebe getiriyor. 1.2 GHz hızında çalışan bu işlemci, çift sim gibi özellikleri de destekliyor.

Intel Atom Z2580 de, işlemcilerde performans artışı sağlayan HyperThreading teknolojisinden faydalanan çift çekirdekli bir işlemci. Clover Trail+ kod adlı bu ürün, çift çekirdeğin yanında çift çekirdekli grafik işlemci de sağlıyor.

Tabletlere 4 çekirdek dopingi

Tablet tarafını da es geçmeyen Intel, 4 çekirdekli Atom işlemcilerini CES 2013'te tanıttı. Z2760, şu ana kadarki en güçlü Atom işlemci. 22 nm teknolojisiyle üretilen bu çip, daha yüksek performansın yanı sıra, daha düşük güç tüketimi sağlayabiliyor. Ultrabook'lar için de yenilikler getiren firma, bu ürün tipi için daha uzun batarya kullanımı sunan işlemcilere sahip prototipleri gösterdi.

Kameranın kontrol cihazı olarak kullanılması için ekstra çaba sarfeden firma, prototip Ultrabook'unun üzerinde el, parmak ve yüz hareketlerini tanıyan bir sistem gösterdi.

Ruşen Göbel - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Intel'in Yeni Akıllı Telefonları Ces'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement