İphone 6s İçin Diğer İphone'lardan Çıkarılan Özellik Nedir? - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6s İçin Diğer İphone'lardan Çıkarılan Özellik Nedir?

İphone 6s İçin Diğer İphone\'lardan Çıkarılan Özellik Nedir?

Apple daha önce beta testinde sunduğu özelliğe sadece iPhone 6s'te yer veriyor.

14.09.2015 10:17
Hasan Uğur Nayır - -

Eğer iOS 9 beta testine katıldıysanız veya betayla alakalı gelişmeleri takip ettiyseniz, iOS 9'un trackpad özelliğini bilirsiniz. Kolay metin seçimi olarak da adlandırılan bu özellik, iPad'lerde klavyede iki parmağı kaydırarak açılıyor. iOS'un klavyesi trackpad'e dönüşüyor. Kısaca imleci ekranda kontrol ederek, metni düzenlemeyi veya taşımayı sağlayan pratik bir yöntem.


Beta sürecinin ilk aşamasında iPhone'lar için kolay metin seçimi veya trackpad özelliği vardı. Sonraki beta yazılımlarında iPhone'dan kaldırıldı ve sadece iPad'de kaldı. Şimdi trackpad iPhone 6s'le birlikte geri dönüş yapıyor. Ancak tüm iPhone modellerinde olacağını sanmayın, sadece 6s ve 6s Plus'ta trackpad var.


Bunun en büyük sebebi ise 3D Touch. Apple, trackpad'i yeni iPhone'larda yer alan 3D Touch'a özel olması için daha beta sürecindeyken eski iPhone modellerinden kaldırmayı tercih etti. En azından iPhone 6s ve 6s Plus dışında bu özelliğin iPhone 6 Plus'ta olması yararlı olabilirdi. Belki Apple daha sonraki iOS güncellemelerinde kararını değiştirip, trackpad'i eski modellere dahil edebilir.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 6s İçin Diğer İphone'lardan Çıkarılan Özellik Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement