Microsoft tarafından düzenlenen 6 Mart "Play It Safe" kampanyası kapsamında açıklanan verilere göre, korsan yazılım kullanımı kişiler ve kurumlar için özellikle bilgi güvenliği açısından, son derece ciddi risklerin alınması anlamına geliyor.
Kişisel bilgisayarların yaygınlaşmasıyla beraber, bazı kurumların ve bireysel kullanıcıların maddi kazanım olarak gördüğü korsan yazılım kullanımı, beklenmedik birçok zarara yol açıyor. Her üç kullanıcıdan biri için, Malware (Malicious Software) adı verilen kötü niyetli yazılımların cihazlara zarar vermesi ve kullanıcı verilerine erişim riski söz konusu oluyor.
IDC'nin (International Data Corporation) araştırma sonuçlarına göre, tüketiciler ve orta ölçekli işletmelerin Malware kaynaklı zararlar ile başa çıkmak için, 1,5 milyar saat ve 22 milyar dolar harcayacağı öngörülüyor. Küresel firmaların ise Malware kaynaklı siber saldırılarda tespit, tamir ve kurtarma işlemleri için yapacağı harcama, 114 milyar dolar olarak ortaya çıkıyor.
Gerçekleştirilen küresel araştırmaya göre, 270 web sitesi ve Peer-to-Peer (P2P) ağı, indirilen 108 yazılım, 155 CD ve DVD; dünyanın birçok ülkesinden 2.077 tüketici, 258 BT yöneticisi ve CIO ile birlikte analiz edildi. Satın alınan bilgisayar ile birlikte yasal olarak verilmeyen sahte yazılımların yüzde 45'inin internet üzerinden indirildiği tespit edildi. Yazılımların yüzde 36'sı "trojan" ve "adware" içerirken, P2P ağlarından indirilen yazılımların yüzde 78'inde, casus yazılımların yer aldığı tespit edildi.
Son Dakika › Teknoloji › Korsan pahalıya mı patlıyor? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?