Makineler Bizi Yok Edebilir mi Arnold Schwarzenegger Cevap Verdi - Son Dakika
Teknoloji

Makineler Bizi Yok Edebilir mi Arnold Schwarzenegger Cevap Verdi

Makineler Bizi Yok Edebilir mi Arnold Schwarzenegger Cevap Verdi

Ünlü aktör, yeni Terminator'ün fragmanının yayınlanmasından sonra birçok soruya cevap verdi.

05.12.2014 12:09
Mahmut Saral - -

Terminator serisinin yeni filmi Genisys, önümüzdeki Yaz aylarında vizyonda yerini alacak. Alan Taylor tarafından yönetilen ve başrolde Arnold Schwarzenegger'ın yer aldığı filmin ilk fragmanı, dün akşam itibarıyla sinemaseverlere sunuldu. Paramount Pictures'un üstlendiği film, serideki diğer filmlerle ilgili olsa da bir "yeniden başlangıç" anlamını taşıyor.


Bu kez her şeyden haberi olan genç bir Sarah Connor var karşımızda, ki onu çocukluğundan bu yana kıyamet gününe hazırlayan kişi ise T-800 (Arnold Schwarzenegger). İlk kez bir Terminator filminde yaşlı bir Terminator karakteri göreceğiz. Ama aynı zamanda, 84 yılındaki ilk Terminator filmindeki görünümüyle bir de genç Terminator olacak (dijital efektlerle Arnold). Kyle Reese ve T-1000 karakterleri de filmin dikkat çekici taraflarından.


Eğer hala fragmanı izlemediyseniz, buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.


Filmin başrol oyuncusu Arnold Schwarzenegger, fragmanın yayınlanmasının hemen ardından Facebook'ta bir soru cevap etkinliği başlattı. Aktör, yaklaşık 17 bin sorunun sorulduğu etkinlikte dikkat çekici cevaplar verdi.


Örneğin, bir süre önce yaptığımız haberimizde, Stephen Hawking'in düşüncelerine yer vermiştik. Hawking, yapay zeka unsurunun insanlığın sonunu getirebileceğini belirtmişti. Detaylar için buraya bakabilirsiniz. Öte yandan, yıllardır devam eden Terminator serisinin teması da tam anlamıyla bu zaten. Bu sebeple de aktöre bu konudaki düşünceleri sorulmuş.


Yapay zeka gerçekten bir tehdit olabilir mi?


1984 yılında, Terminator ve SkyNet, tamamen bilim kurguydu. Bugün ise herkes makinelere güveniyor ve bu yolda ilerliyoruz. Ama endişe etmeyin, ben buradayım.


Bir diğer soruda, artık klasikleşen "I'll be back" (Geri döneceğim)repliği sorulmuş. Cevabı:


Her zaman "I'll be back" (Geri döneceğim) demeyi seviyorum, çünkü bu güzel bir hayat felsefesi. Hayat her zaman harika ilerlemiyor, zor durumda kalabiliyor, başarısızlıklar yaşayabiliyorsun. Ama her zaman geri dönebilir, yeniden başlayabilirsin, tıpkı Terminator gibi.


Diğer dikkat çeken soru ve cevaplar da şöyle:


Son Terminator filminde çok ufak bir rolde (o da dijital olarak) yer almıştın, peki ya şimdi?


Bu filmde başroldeyim ve beni film boyunca birçok kez göreceksiniz.


Yeni filmdeki kadro hakkında ne düşünüyorsun?


Yönetmen Alan Taylor, kesinlikle vizyon sahibi, fantastik bir yönetmen. Filmdeki genç oyuncular çok yetenekli, ama en önemlisi, bu filmin ortaya çıkması için herkes çok çalıştı, gayret gösterdi.


1984'teki Terminator filmindeki açılış sahneni bu filmde yeniden çektiniz ve bu kez o Terminator ile başka bir Terminator olarak mücadele ettin. Eski halinle mücadele etmek garip olmalı?


Kendimle (eski halimle) dövüşmek gerçekten tuhaftı, ama öte yandan kariyerimi başlatan anlardan olan bu sahneye tekrar geri dönmek nostaljik bir etki bıraktı.


Can I have your clothes, boots and motorcycle (Terminator 2'ye gönderme)?


Hayır, tabii ki alamazsın. Ama ciddi cevap vermek gerekirse evet, hayır kurumu için bir açık artırma olur ve kazanabilirsen...


Benim için Terminator karakterine bürünmek, motosiklet sürmek gibidir. Asla unutmam.




Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Makineler Bizi Yok Edebilir mi Arnold Schwarzenegger Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement