Microsoft ve Dropbox, Bulut Depolamada Ortak Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft ve Dropbox, Bulut Depolamada Ortak Oldu

Microsoft ve Dropbox, Bulut Depolamada Ortak Oldu

Bulut depolama servislerinde rekabet gittikçe artarken bir ortaklık haberi geldi, Microsoft Office dosyaları için Dropbox ile anlaştı.

05.11.2014 09:59

Bulut depolama servislerinde rekabet gittikçe artarken bir ortaklık haberi geldi, Microsoft Office dosyaları için Dropbox ile anlaştı.

Bulut depolama servislerindeki son kullanıcıya yönelik hızlı rekabet ortamı şaşırtıyor. Daha geçen hafta Office 365 paketi kullanıcılarına sınırsız bulut depo alanı hediye eden Microsoft ve yaz sonunda ayda 10 Dolar'a 1 terabyte alan veren Dropbox, bu hafta bir ortaklık duyurusu yaptılar.

Bu duyuruya göre artık tüm Microsoft Office uygulamaları, direk uygulama içinde Dropbox'a dosya kayıt imkanı sağlayacak. Böylece kullanıcılara hem daha çok depolama seçeneği, hem de yedekleme ve paylaşma alanında büyük bir kolaylık veriliyor. Özellikle bulut yedekleme için uzun zamandır Dropbox kullanan ama ofis programları için de Microsoft'dan vazgeçemeyen kullanıcılar için çok güzel bir haber.

Bunun için Office uygulaması içinden Dropbox hesabınızı eklemeniz yeterli. Artık Word, Excel veya PowerPoint dosyalarınızı direk olarak Dropbox içindeki klasörleri seçip kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca Dropbox'ın uygulamasının içindeki bir Office dosyası da artık otomatik olarak Office 365 uygulaması tarafından açılacak. Eğer isterseniz artık Dropbox içinden direk dosya değiştirmek de mümkün. Dosya paylaşmak için de Word, Excel, PowerPoint içinden direk Dropbox linki alabileceksiniz.

İki firmanın uygulamaları için gerekli güncellemeler kısa zamanda iOS ve Android cihazların uygulama mağazalarına yüklenecek. Bu entegrasyon Office 365 web uygulamalarına da 2015 içinde gelecek.

Bu arada Microsoft'da işten çıkartmalar devam ediyor ama belki de dev teknoloji firması böyle sektör ortaklıkları ile kaydettiği fırsatları tekrar yakalayabilir.

The post Microsoft ve Dropbox, Bulut Depolamada Ortak Oldu appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Microsoft ve Dropbox, Bulut Depolamada Ortak Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement