Nintendo'nun başarısı The Legend of Zelda ve Mario oyunlarından geliyor - Son Dakika
Teknoloji

Nintendo'nun başarısı The Legend of Zelda ve Mario oyunlarından geliyor

Nintendo\'nun başarısı The Legend of Zelda ve Mario oyunlarından geliyor

Nintendo, son finansal raporlara göre The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ve Super Mario Bros. filminin başarısıyla büyük bir başarı elde etti. Zelda oyunu 30 Haziran'a kadar 18.51 milyon satarak Nintendo'nun en yüksek küresel satış hacmine ulaşmasını sağladı. Ayrıca Mario filminin dünya genelinde 168.1 milyon izleyiciye ulaşması ve 1.349 milyar dolar gişe geliri elde etmesi, Mario oyunlarının ve ürünlerinin satışlarını artırdı. Nintendo'nun yazılım satışları da %26.1 artarak 52.21 milyon birime ulaştı.

08.08.2023 22:07

Nintendo, oyun dünyasında fırtınalar estirmeye devam ediyor. 2019 yılında çıkardığı Swtich ile büyük bir başarı elde eden şirket, dezavantajlı başladığı konsol savaşlarında adeta zirveye tırmandı. Ancak görünüşe göre şirketin başarısının arkasındaki asıl unsur konsol değil içerisindeki oyunlar. Son yayınlanan finansal raporlar gösterdi ki Nintendo'nun başarısı The Legend of Zelda ve Mario gibi oyunlardan geliyor.

Nintendo, The Legend of Zelda ve Mario sayesinde

Nintendo, son çeyrekteki güçlü finansal performansını büyük ölçüde The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom'ın başarısına bağladı. Oyun, 12 Mayıs'ta piyasaya çıktığı zamandan 30 Haziran'a kadar olan süre içinde 18.51 milyon sattı.

Nintendo'nun başarısı The Legend of Zelda ve Mario oyunlarından geliyor

Bu, Nintendo'nun 2017 yılında yaptığı Switch lansmanından bu yana en yüksek küresel satış hacmine ulaştığını gösteriyor. Oyunun elde ettiği bu başarı konsol ve diğer donanımların satışlarını da artırdı ve Nintendo aynı çeyrekte 3.91 milyon ürün sattı.

Nintendo Switch 2 için can sıkan gelişme: O özellik olmayacak!

Zelda Tears of the Kingdom'un satışları, tüm Switch ailesi sistemlerini olumlu etkiledi ve birim satışlarında yıllık %13.9'luk bir artışa yol açtı. OLED ekranlı Switch, bu satışların büyük bir kısmını oluştururken, bu platformda 2.83 milyon oyun satıldı. Standart Switch ve Switch Lite ise sırasıyla 0.64 milyon ve 0.43 milyon birim sattı. Ancak şirketin başarısı sadece Zelda'dan kaynaklanmıyor.

Zelda'nın yanı sıra şirketin gelir tablosuna katkıda bulunan diğer büyük unsur ise The Super Mario Bros sinema filmi oldu. Film vizyona girmesiyle büyük bir etki yarattı. Nintendo, 30 Temmuz itibariyle dünya genelinde 168.1 milyon kişinin filmi izlediğini ve 26 Temmuz itibariyle küresel gişe gelirinin 1.349 milyar doları bulduğunu açıkladı.

Nintendo'nun başarısı The Legend of Zelda ve Mario oyunlarından geliyor

Bu bir video oyununa dayalı orijinal bir filmin elde ettiği en yüksek gelir.  Nintendo, filmin başarısından sonra görsel içerikle ilgili girişimlere yönelik çabalarına devam edeceklerini açıkladı. Mario filminin bu  başarısı, Mario Kart 8 Deluxe gibi Mario oyunlarının ve Mario ürünlerinin satışlarını artırdı.

Yazılım satışları da büyüme gösterdi, çeyrekteki birim satışları yıllık %26.1 artarak 52.21 milyon birime ulaştı. Tears of the Kingdom'ün 18.51 milyon birimi, bu satışların üçte birinden fazlasına katkı sağladı.

Nintendo, net satışlarda önemli bir yıllık artış raporladı, net satışlar 461.3 milyar yen'e (%50) yükselirken işletme karı ise 185.4 milyar yen'e (%82.4) yükseldi.

Tears of the Kingdom'ün başarısı, The Super Mario Bros. Filminin çıkışı diğer faktörler, Nintendo'nun yılın ilk çeyreğindeki güçlü mali performansına katkıda bulundu ve Nintendo'nun 2017'den beri en iyi çıkışı yakalamasına yardımcı oldu.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Nintendo'nun başarısı The Legend of Zelda ve Mario oyunlarından geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement