Nintendo Switch 2 Tanıtım Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Nintendo Switch 2 Tanıtım Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu

Nintendo Switch 2 Tanıtım Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu

Nintendo Switch 2, 24 Eylül 2024'te kullanıcıların beğenisine sunulacak. Fiziksel ve dijital olmak üzere iki farklı versiyonla satışa çıkacak olan konsolun dijital versiyonu 400, standart sürümü ise 449 dolarlık fiyatla satılacak. Konsolun ismi henüz netleşmemiş olsa da, erken geliştirme döneminde NG kod adıyla anılıyor. Yeni konsolün işlemcisi MediaTek tarafından üretilecek ve LCD panelle geleceği iddia ediliyor.

08.10.2023 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2017'de kaderine terk edilen el konsolu pazarına adeta bir can suyu olarak satışa çıkan Nintendo Switch, günümüde dünya genelinde 129 milyondan fazla satışıyla tarihin en çok satan konsollarından birisi. Bu dönemde OLED ve Lite sürümleri de gelen Switch, maalesef 2023 itibariyle performans sorunları yaşıyor ve bu da yeni bir konsol ihtiyacı doğuruyor. Son ortaya çıkan raporlar yaklaşan konsolun fiyatını ve çıkış tarihini gözler önüne seriyor.

Nintendo Switch 2 tanıtım tarihi ve fiyatı

Son dönemde Rise of the Ronin sızıntılarıyla dikkatleri üzerine çeken SoldierDelta, Nintendo Switch 2 ile ilgili yeni detayları gözler önüne serdi. Kaynağa göre konsolun ismi henüz belli değil, ancak şirket içinde kendisine erken geliştirme döneminde NG kod adı verilmiş. Konsolun nihai isminin ilerleyen dönemlerde netleşmesi bekleniyor.

Nintendo Switch 2 Tanıtım Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu

Kaynağa göre yeni konsol fiziksel ve dijital olmak üzere iki farklı versiyonla 24 Eylül 2024'te kullanıcıların beğenisine sunulacak. Aynı zamanda dijital versiyonun 400, standart sürümünse 449 dolarlık fiyatlardan satılacağı söyleniyor.

Mortal Kombat 1'in Nintendo Switch versiyonu, sosyal medyada alay konusu oldu

Yaklaşan Nintendo Switch 2'nin işlemcisi hakkında yeni detaylar geçtiğimiz haftalarda ortaya çıktı. Buna göre cihaz 2x Cortex-A4, 2x Cortex-A720 ve 4x Cortex-A520 çekirdeklerine ev sahipliği yapan MediaTek bir işlemciden güç alacak.

Nintendo, Switch 2 konsolunda da bir önceki modele benzer bir yol izleyecek. Zira son raporlar modelin kullanıcıların OLED beklentilerin aksine LCD panelle geleceğini iddia ediyor. Eğer iddialar doğruysa ürün çıkış yaptıktan birkaç yıl sonra OLED sürümünü görmemiz kuvvetle muhtemel.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Nintendo Switch 2 Tanıtım Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement