Qualcomm'dan Şarj Süresini %40 Azaltan Teknoloji - Son Dakika
Teknoloji

Qualcomm'dan Şarj Süresini %40 Azaltan Teknoloji

Qualcomm\'dan Şarj Süresini %40 Azaltan Teknoloji

Akıllı telefonların temel sorunu olan bataryaya, Qualcomm'dan alternatif çözüm geldi.

15.02.2013 10:29

Ruşen Göbel - - Akıllı telefonlar ve dayanmak bilmeyen şarjları... "İki dakika oyun oynayım, on dakika video izleyim, biraz Facebook'ta takılayım, sevgilimle de mesajlaşayım..." derken, batarya seviyesi bir anda dibe vuruyor. Yeni nesil telefonlarda güç tüketimi konusunda ciddi atılımlar yapılmış olsa da, henü eski telefonlar gibi 2 - 3 gün giden, normal boyutlarda bir ürünle karşılaşamadık...

Bu durumun herkes farkında, dolayısıyla tüm firmalar çözüm üretmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Qualcomm'un yeni teknolojisi Quick Charge 1.0, telefonun daha hızlı şarj olmasını sağlayarak batarya derdini azaltıyor. Hızlı şarj için ekstra bir aparata veya donanıma ihtiyaç duymayan Quick Charge 1.0, standart kablo - adaptör ikilisiyle de aynı sonucu verebiliyor. Günümüzde bu teknolojiyi Droid DNA, Lumia 920 ve Nexus 4 gibi telefonlar kullanıyor.

Hali hazırda tüm kafelerde, restoranlarda ve birçok yerde şarj kablosu bulabiliyorken, telefonlarımızı kısa sürede şarj edebiliyor olmamız büyük avantaj olacaktır. Evet, telefonların kullanım sürelerini olumlu yönde etkilemeyecek bir gelişme fakat daha kısa sürede şarj edebiliyor olmamız, kullanımı olumlu bir şekilde etkileyecektir.

Ruşen Göbel - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Qualcomm'dan Şarj Süresini %40 Azaltan Teknoloji - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement