Şarj Aletleri Tehlike Saçıyor ! - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şarj Aletleri Tehlike Saçıyor !

Şarj Aletleri Tehlike Saçıyor !
18.02.2015 20:38

Key Sweeper ismi ile kullanıcılara duyurulan bir cihazın içine yerleştirilmiş donanımı ve yazılımı sayesinde bilgisayar klavyesinde tuşladığımız her karakteri tespit edip hafızasına depoluyor.

Key Sweeper ismi ile kullanıcılara duyurulan bir cihazın içine yerleştirilmiş donanımı ve yazılımı sayesinde bilgisayar klavyesinde tuşladığımız her karakteri tespit edip hafızasına depoluyor. ve de en önemlisi bu hafızasına kaydettiği verileri paylaşabiliyor. Geliştirilebilir olan bu sahte şarj aletinin SMS yolu ile bütün verileri belirlenen kişiye gönderebilme yetkisi var.

Bu cihazın üretim maliyetinin 10 ile 80 $ arası olduğu belirtiliyor.

Bu konu ile ilgili açıklama yapan Microsoft yetkilileri 2011'den önce üretilmiş olan kablosuz klavyelerin bilgilerini çalmaya gücünün yettiğini açıkladı. Öte yandan yeni çıkan ürünler için bu riskin geçerli olmadığı belirtildi.

Kaynak: TeknoApsis.com

Son Dakika Teknoloji Şarj Aletleri Tehlike Saçıyor ! - Son Dakika


Advertisement