Sony'den 2 Yeni Xperia ve Fazlası! - Son Dakika
Teknoloji

Sony'den 2 Yeni Xperia ve Fazlası!

Sony\'den 2 Yeni Xperia ve Fazlası!

Sony, IFA 2016'da yeni amiral gemisi cebi Xperia XZ'yi, beklenen "minik" telefonu Xperia X Compact'ı ve fazlasını, resmi olarak tanıttı!

01.09.2016 16:48

Sony, Xperia X serisi akıllı telefonlarda iki yeni modelini duyurdu. Yeni amiral gemisi Xperia XZ ve Xperia X Compact, Sony'nin yeni üçlü görüntü algılama teknolojisi sayesinde gelişmiş kamera deneyimine sahip. Xperia XZ'nin global lansmanı Ekim'de yapılacak; Xperia X Compact ise Eylül ayında piyasaya sürülecek.

Kamera alanında kaydedilen ve her türlü ortamda en kısa anları bile olduğu gibi yakalamaya imkan veren üçlü görüntü algılama teknolojisi, şu üç teknolojiyi bir araya getirerek çalışıyor:

*Nesneyi takip ederek bir sonraki hareketini tahmin etmek üzere Prediktif Hibrit AF içeren görüntü sensörü sayesinde, istisnai nesne takibi sağlayan hızlı ve doğru otomatik odaklama ("AF") özelliğine sahip görüntü algılama.*Loş ışıkta dahi hızlı ve doğru AF sağlayan Lazer AF sensörü ile mesafe algılama*Işık ortamı nasıl olursa olsun, renkleri göründüğü şekilde yakalayan RGBC-IR sensörü ile renk algılama.

Her iki model, aynı zamanda yakın çekimlerde daha pürüzsüz video kaydetmeye imkan veren 5 eksenli görüntü sabitlemeye sahip ilk akıllı telefonlar olarak video çekiminde de dikkat çekici ilerlemeler sergiliyor. Ayrıca, pil kullanım ömrünü artırmak üzere, Qnovo Inc. ile birlikte geliştirilen Adaptif Şarj teknolojisi gibi, nasıl kullanıldığına bağlı olarak, Xperia kullanıcı deneyimi optimize etmek üzere akıllı özelliklere sahip.

Xperia XZ ve Xperia X Compact neler sunuyor?Sony'den 2 Yeni Xperia ve Fazlası!

Xperia XZ, 5.2 inç Full HD bir ekranı ve ele mükemmel şekilde oturmasını sağlayan metal gövdesi ile öne çıkıyor. Xperia X Compact ise, 4.6 inç HD ekrana sahip.

Xperia XZ'ye gücünü, Qualcomm'un Snapdragon 820 işlemcisi veriyor. Bu işlemciye, 3GB RAM eşlik ediyor. USB-C teknolojisini destekleyen telefon, aynı zamanda IP86 su geçirmezlik sertifikasına da sahip.

Xperia X Compact ise, kasa altında Qualcomm Snapdragon 650 işlemciyi saklıyor ve bu işlemci ile birlikte, 3GB RAM geliyor. Xperia XZ'de 2.900 mAh'lık bir batarya bulunurken, Xperia X Compact'ta bu kapasite, 2.700 mAh'a düşüyor.

Sony'den 2 Yeni Xperia ve Fazlası!

Her iki telefon da, 23 megapiksellik ana kameraya sahip. Xperia XZ'nin ön kamerası 13 megapiksel çözünürlük sunarken, Xperia X Compact'ta ön kamera çözünürlüğü 5 megapiksel. Hem Xperia XZ, hem de Xperia X Compact, kutudan Android 6 Marshmallow yüklü olarak çıkacak. Sony, Android 7 güncellemesinin de, en kısa sürede telefonlara ulaşacağını söylüyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Sony'den 2 Yeni Xperia ve Fazlası! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement