Sosyal Medya Kullanımında Facebook Yine Zirvede! - Son Dakika
Teknoloji

Sosyal Medya Kullanımında Facebook Yine Zirvede!

Sosyal Medya Kullanımında Facebook Yine Zirvede!

Sosyal medyalar günümüzün en önemli öğelerinden biri ve sosyal medyalar arasındaki kıyasıya rekabeti yine Facebook önde götürüyor!

02.11.2014 11:59

Sosyal medyalar günümüzün en önemli öğelerinden biri ve sosyal medyalar arasındaki kıyasıya rekabeti yine Facebook önde götürüyor!

Yılın 3.çeyreği için Gigya isimli bir araştırma şirketi tarafından yayınlanan araştırma raporları sosyal medya kullanımının detaylarını açığa çıkardı. Sadece kullanım detaylarını değil en çok tercih edilen sosyal medyanın ve sosyal medyaların nasıl kullanıldığına dair detayları da içeren bu araştırma aslında son zamanlarda hep benzer sonuçlar veriyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre Facebook sosyal medya kullanımında yüzde 58 ile açık ara farkla lider. Her ne kadar Twitter 'ın son zamanlarda büyük bir çıkış yakaladığı ve hatta Facebook 'u geride bıraktığı iddia edilse de kullanım verileri bu iddiaların doğru olmadığını kanıtlıyor. Hatta öyle ki Twitter hiç yüksek sesle adını duyamadığımız Google Plus servisinin bile gerisinde kalmış durumda. Yüzdelik dilimde Twitter sadece yüzde 6 'lık bir pay alırken Google Plus yüzde 24 'lük bir pay ile dikkat çekiyor. Geçen yıllara ve dönemlere göre bir karşılaştırma yaparsak Google Plus kullanımının ilk kez yüzde 25 altına düşmesi ve Yahoo(bu araştırmada yüzde 6 oy almış) kullanımının ilk kez yüzde 10 altına düşmesi dikkat çekiyor. Yukarı çıkışta bir ivme yakalayan sosyal mecraların başında ise Twitter ve Facebook geliyor. Sadece iş dünyasına hitap eden bir sosyal medya sistemi olan Linkedin ise sabit bir biçimde işleyişine devam ediyor.

Akıllı telefonlar üzerinden mobil uygulama olarak en çok girilen sosyal medya ise yine ezici bir üstünlük ile Facebook. Facebook 'u Google Plus ve Twitter takip etmekte.

Sosyal medyaların dünyanın önemli bölgelerine göre kullanım detaylarını ise aşağıdaki görseller aracılığı ile inceleyebilirsiniz.

The post Sosyal Medya Kullanımında Facebook Yine Zirvede! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Sosyal Medya Kullanımında Facebook Yine Zirvede! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement