Yapay Zekada Dev İşbirliği! - Son Dakika
Teknoloji

Yapay Zekada Dev İşbirliği!

Yapay Zekada Dev İşbirliği!

Microsoft ve Elon Musk'ın yapay zeka firması OpenAI, son derece önemli bir işbirliğine gidiyor!

17.11.2016 16:05

Yazılım devi Microsoft, yapay zeka araştırmaları için Elon Musk'ın OpenAI adlı organizasyonuyla işbirliği yapacağını açıkladı. Bu anlaşma doğrultusunda OpenAI da Microsoft'un en yeni sanal makine teknolojisine erişim olanağı kazanacak ve böylece geniş ölçekli AI eğitim ve simülasyon alıştırmalarını gerçekleştirebilecek. Diğer yandan Microsoft da kendi Azure bulut platformu üzerinde bu alanda çıtayı iyice yükseltecek çalışmalarını sürdürecek.

Geçtiğimiz Aralık ayında Musk ve Y Combinator'ın başındaki isim Sam Altman tarafından kurulan OpenAI, potansiyel olarak zarar verici ya da sadece kar odaklı yazılımlar yerine toplum üzerinde uzun vadeli pozitif etkileri olacak yapay zeka teknolojileri geliştirmeye odaklanan bir kuruluş.

Microsoft'un Yapay Zeka Araştırma Grubu'nun başkanı Harry Shum'la birlikte bir söyleşi yapan OpenAI'ın başkan yardımcısı Sam Altman, şunları söyledi: "Microsoft, yapay zeka teknolojisinin demokratikleştirilmesi adına bizim en çok uyum sağladığımız büyük bir teknoloji firması. Bu işbirliği sayesinde çok önemli bir teknoloji üreteceğiz. Bu da dünyadaki herkese ait olmalı. Bunun sadece tek bir devlete ya da kesinlikle tek bir firmaya konsantre olmasını istemiyoruz."

Bu anlaşmayla her iki tarafından ortak yararlar elde etmesi bekleniyor. Yapay zeka teknolojileri açısından çok yetenekli isimleri bünyesinde barındıran OpenAI'ın yanında, Azure üzerinden önemli bir gelir elde edecek Microsoft da aynı zamanda açık kaynaklı teknolojilerin önemli bir destekçisi ve bu türden bilgileri sahiplenmek ya da onları kısıtlamak istemeyen bir firma.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Yapay Zekada Dev İşbirliği! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement