Youtube, Mahkeme Kararıyla Sansür Uygulayacak - Son Dakika
Teknoloji

Youtube, Mahkeme Kararıyla Sansür Uygulayacak

Youtube, Mahkeme Kararıyla Sansür Uygulayacak

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube, mahkemenin verdiği sansür kararını uygulayacağını açıkladı.

28.09.2012 11:30

Hasan Genç - - Ülkemizde 5 Mayıs 2008 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret içeren videoyu yayınladığı gerekçesiyle Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla başlayan YouTube yasağı 2,5 sene sürmüştü. YouTube, Türkiye'de ofisi bulunmadığı için hakkında açılan davalara kayıtsız kalmayı tercih etmişti.

Telif hakları konusunda son derece titiz davranan YouTube, telif sahiplerinin şikayetlerini hızlı bir şekilde sonuçlandırmak için titiz bir çalışma yürütüyor. Müzik ve film şirketlerinin takdirini kazanan YouTube, aynı başarıyı sosyal konularda gösteremiyor. Broadcast Yourself (Kendini yayınla) sloganı ile internet fenomenine dönüşen siteyi hakaret ve saldırı amacıyla kullananlar da oluyor. YouTube bu tür durumlara 'ifade özgürlüğü' diyerek şikayetlere kulak tıkıyor.

İslamiyet ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" filminin Youtube'da yayınlanması, Müslümanların tepkisini çekmiş ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki protesto gösterilerinde aralarında ABD'nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens'ın da bulunduğu onlarca insan hayatını kaybetmişti.

ABD Başkanı Barack Obama, filmin YouTube'dan kaldırmasını istemiş ancak YouTube'un sahibi Google, videonun içeriğinin standartları ihlal etmediği belirterek talebi reddetmişti.

Tüm bu gelişmelerden sonra Brezilya'da yaşanılan olay YouTube'un çifte standardı olarak değerlendirildi. Brezilya'da bazı politikacılara hakaret içeren videonun YouTube'da yayınlanması üzerine açılan davayı kaybeden Youtube, videoyu siteden kaldırdı. Google Brezilya ülke direktörü Fabio Coelho, yaptığı açıklamada mahkemenin kararına uymak zorunda olduklarını söyledi.

Zamanında ülkemizde açılan onlarca davaya kayıtsız kalan, Müslümanlar arasında infial yaratarak onlarca insanın ölümüne neden olan videoyu yayından kaldırmayan Google, Brezilya'daki mahkeme kararına uyarak şaşırtmaya devam ediyor.

Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Youtube, Mahkeme Kararıyla Sansür Uygulayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement