Artvin'deki tarihi kilise turizme kazandırılmalı - Son Dakika
Turizm

Artvin'deki tarihi kilise turizme kazandırılmalı

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan tarihi Makriali kilisesinin atıl kalması, ilçe kültürünün turizmde fırsat kaçırmasına sebep oluyor. Turizmci Ramazan Bakırcıoğlu, kilisenin restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyor.

01.10.2023 17:27  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UĞUR İSTANBULLU

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan tarihi 13. Yüzyıla dayanan ve Kemalpaşa'nın sembolü olan Makriali kilisesinin atıl kalması sebebiyle ilçe kültürünün turizmde fırsat kaçırdığını düşünen Turizmci, Hopa Ticaret Odası Basın ve Halkla ilişkiler sorumlusu Ramazan Bakırcıoğlu, "Şu anda Kemalpaşa'ya, günlük giriş ve çıkış üç binin üzerinde ve bu üç bin insanın inanın bir ya da iki kişi bunun farkında ve bu inanın çok kötü bir şey. Burası inanç turizminden çok kültür turizm dediğimiz gezilecek yerler tarafına girebilir ve burada bulunan Makriali kilisesi Kemalpaşa'da tarihi olarak tek bir yer olarak kalmıştır. Yetkililerinde burayla da ilgilenmesini istiyorum" dedi.

Artvin Sarp Sınır Kapısı'nda yer alan Kemalpaşa ilçesinin, geçmişte bilinen eski adı Makriali'dir. 1877-1878 de Osmanlı Rus savaşında bölgeyi ele geçiren Ruslar tarafından Makriali ismi verilen köyün merkezinde, Ortaçağdan kalan Makriali kilisesi bulunmaktadır. Artvin'in Kemalpaşalılar ise Kilisesi'nin restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyor.

Artvin\'deki tarihi kilise turizme kazandırılmalı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Turizm Artvin'deki tarihi kilise turizme kazandırılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement