Binlerce asker balığının salındığı göl turizme kazandırılacak - Son Dakika
Turizm

Binlerce asker balığının salındığı göl turizme kazandırılacak

Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinde binlerce asker balığının salındığı göl, yürütülen proje ile turistlerin ilgi odağı olacak. Gölde yerli ve yabancı turistlerin tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerini keşfederek hoşça vakit geçirmesi hedefleniyor.

13.09.2023 10:53

Binlerce asker balığının salındığı göl turizme kazandırılacak

ÇANKIRI - Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinde binlerce asker balığının salındığı göl, yürütülen proje ile turistlerin ilgi odağı olacak.

Çankırı'nın Atkaracalar ilçesindeki 2 bin 500 metrekare alanda yapılan göl projesinde sona yaklaşılıyor. Binlerce asker balığının salındığı göl, ziyaretçilerin tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerini gezerek hoşça vakit geçirmesi hedefleniyor. İçerisinde yöresel köy ürünleri satışı, tuz odası, müze, sosyal tesis, çocuk parkı ve gezi alanları bulunan göl, yerli ve yabancı turistlerini ağırlamak için gün sayıyor.

"İnşallah proje tamamlandığında güzel bir hale bürünecek"

Proje ile ilgili bilgi veren Atkaracalar Belediye Başkanı Harun Oflaz, "Asker balıkları, savaş dönemlerinde askere gittiği ve savaş sonrası yaralı olarak geri geldiği söylenen bir inanış var. Bizde bu şekilde olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla burası çok yerli ve yabancı çok turist alıyordu. Şimdi de Allah bu projeyi başlatmayı nasip etti. Bin metrekare olan alan, 2 bin 500 metrekareye çıkartıldı. Bulunduğumuz alana bir seyir terası yaptık. Taşlar döşenecek ve yeşil alanları olacak. Urfa'daki Balıklı Göl'den esinlenerek su kanalları yaptık. Buranın en büyük sorunu lavabo sorunuydu, lavabo ve şadırvanında yapımı tamamlandı. Burada yöresel köy ürünleri satışı, tuz odası, müze, sosyal tesis, çocuk parkı ve gezi alanları olacak. Bir hayırsever, cami yaptırmıştı camiyi yeniledik. Işıklandırılması ve sosyal donatılarıyla hemşehrilerimiz ve ziyaretçilerimizin ihtiyaçlarına cevap verir bir hale bürünecek. Gece gündüz ziyarete açık bir yer olacak. Sadece burası için değil, Çerkeş, Kurşunlu, Ilgaz için önemli bir yer. İnşallah proje tamamlandığında güzel bir hale bürünecek" dedi.

Binlerce asker balığının salındığı göl turizme kazandırılacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Binlerce asker balığının salındığı göl turizme kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement