Dalış Sporu için En İyi Rotalar - Son Dakika
Turizm

Dalış Sporu için En İyi Rotalar

Dalış Sporu için En İyi Rotalar

Dalış sporunun en iyi rotaları, sualtı dünyasına ilgi duyanların aradığı güzellikleri, birbirinden farklı balık türlerini ve su altı coğrafyalarını gözler önüne seriyor; onlara dokunma fırsatı sunuyor.

28.01.2019 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BELİZE/ BÜYÜK MAVİ DELİK

Kuzey yarım kürenin en büyük set resifi olma özelliğine sahip olan Belize, dalış sporları için gözde yerlerdendir. Mavi Delik, köpek balıklarına ev sahipliği yapmaktadır. 30 metre görüş mesafesi olan Mavi Delik, 15 metre mesafede tuzlu sudan tatlı suya geçiş yapacaksınız. 25 metre derinliğe inerseniz sarkıtlar ve dikitler sizi karşılayacak.

Dalış Sporu için En İyi Rotalar

BATI AVUSTRALYA/ NAVY PİER

300 metre genişlikte "T" şeklinde olan Navy Pier, kıyıdan 300 metre uzaktadır. İki adet yunus balığı atlama platformu olan Navy Pier'de 5 gün boyunca dalış yapabilirsiniz. Asla sıkılmayacağınız bu dalış merkezinde yassıkurtlar, deniz tavşanları, iskorpitler ve ahtapotlar sizi bekliyor. Altı beyaz köpek balıkları ve deniz aslanları da sizi bekleyen diğer sürprizler.

Dalış Sporu için En İyi Rotalar

KAVAİ/ MANTA RAY NİGHT DİVE, KAİLUA KONA

Dünyanın en güzel canlılarından biri olan avtus balıklarının yoğun olarak yaşadığı yer olan Manta Ray Night Dive, ışık yansımalarının olduğu görsel şölen sunuyor.

Dalış Sporu için En İyi Rotalar

ENDONEZYA/ CAPE KRİ

Cape Kri'de 374'ten fazla deniz canlısını gözlemeleme şansına sahipsiniz. Şirin deniz canlıları yanında köpekbalıkları da Cape Kri sularında geziyor, dikkatli olun.

Dalış Sporu için En İyi Rotalar

PALAU/ BLUE CORNER

Büyük Okyanus açıklarında yer alan Blue Corner, Palau'da yer alıyor. Muhteşem bir biyolojik çeşitliliğe sahip olan Blue Corner, farklı akımların kesişim noktasıdır.

Dalış Sporu için En İyi Rotalar

MISIR/ THİSTLEGORM

Dünyanın en iyi dalış yeri olarak kabul edilen Kızıldeniz, onlarca balık çeşidi, rengarenk mercan kayalıkları ve 2. Dünya Savaşı sırasında batırılan iki Alman gemisini barındırmaktadır.

Dalış Sporu için En İyi Rotalar

MISIR/ YOLANDA RESİFİ

Kızıldeniz'in bir başka muazzam dalış noktası, batık gemilerle ve köpek balıklarıyla dolu olan Yolanda. Doğanın en özel güzelliklerini Yolanda'da bulabilirsiniz.

Dalış Sporu için En İyi Rotalar

MALEZYA/ BARRACUDA POİNT

Spidan adası açıklarında yer alan Barracuda'nın derinliği 800 metredir. Bu bölge özellikle deniz kaplumbağaları açısından oldukça zengin.

Son Dakika Turizm Dalış Sporu için En İyi Rotalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement