Tekirdağ'da Lavanta Şenliği - Son Dakika
Turizm

Tekirdağ'da Lavanta Şenliği

Tekirdağ\'da Lavanta Şenliği

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karahisarlı Mahallesi'nde düzenlediği 'lavanta şenliği' ile renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte halk oyunları gösterisi ve yerel sanatçıların konserleri gerçekleştirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ'da 1200 dönüm lavanta ekimi yapıldığını belirterek, amacın lavanta potansiyelini ulusal düzeye taşımak olduğunu söyledi.

23.06.2023 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ'da mor renge bürünen tarlada düzenlenen 'lavanta şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karahisarlı Mahallesi'nde mor renge bürünen tarlada 'lavanta şenliği' düzenledi. Şenliğine katılan vatandaşlar, lavanta tarlasında fotoğraf çektirdi. Şenlikte halk oyunları gösterisinin ardından yerel sanatçıların bulunduğu çeşitli konserler gerçekleştirildi. Tarlaya getirilen Jandarma Atlı Timi de alana gelen vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ'da 1200 dönüm lavanta ekimi yapıldığını belirterek, "Lavanta bahçelerinin içerisinde özellikle 20 tanesi gördüğünüz gibi donanımlı ve turizme hazır. Bizim derdimiz, amacımız burada var olan lavanta potansiyelini, önce İstanbul'a, sonra Türkiye'ye ve tüm dünyaya duyurmak. Amaç buydu; özellikle foto safari yaparak, fotoğraf yarışması yaparak bunu ulusal düzeye taşımak istiyoruz. Etkinliğimizin güzel geçmesini, şenlik içerisinde olmasını diliyorum. Bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Şenlik, yerel sanatçıların konserleri ile devam etti. Vatandaşlar lavanta tarlasında kurulan dekorlarda hatıra fotoğrafı çektirdi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Turizm Tekirdağ'da Lavanta Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement