Ayamama Deresi Projesi Onaylandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ayamama Deresi Projesi Onaylandı

Ayamama Deresi Projesi Onaylandı
11.01.2012 17:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, su baskınlarının yaşandığı Ayamama Deresi ve çevresi finans, turizm ve ticaret merkezlerinin yer aldığı cazibe alanına dönüşecek plan değişikliğini onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, su baskınlarının yaşandığı Ayamama Deresi ve çevresi finans, turizm ve ticaret merkezlerinin yer aldığı cazibe alanına dönüşecek plan değişikliğini onayladı.

Sanayi ve lojistik kuruluşlarının yer aldığı Basın Ekspres Yolu güzergahının prestijli hizmet alanına dönüştürülmesini amaçlayan ve meclisin Ocak ayı 3 birleşiminde oy çokluğuyla kabul edilen 1/5000 ölçekli imar planı değişikliğinde, 1,75 emsal olarak belirlenen imar değişikliğinde hak kaybına uğrayanların eski plandan gelen haklarının korunmasına karar verdi.

Böylelikle, eski plana göre inşaat ruhsatı alarak çalışmaya başlayan kişiler, yeni plan değişikliğinden olumsuz etkilenmeyecek.

İkitelli Kavşağı ile Çobançeşme Kavşağı arasını kapsayan bölgeye ilişkin hazırlanan planda, toplam 700 bin metrekarelik alan planlandı. Öneri plana göre, arsa sahipleri toplam alanın yüzde 40'ını kamuya bedelsiz terk edecek, geriye kalan alanda inşaat yapabilecek.

İstanbul'un önemli geçiş noktalarından biri olan Ayamama Deresi üzerinde yer alan lojistik, depo ve iş merkezlerinin yer aldığı bölge tamamen değiştirilerek, turizm ve finans merkezi haline getirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Ayamama Deresi Projesi Onaylandı - Son Dakika


Advertisement