Edirne'nin içme suyu barajı alarm veriyor - Son Dakika
Yaşam

Edirne'nin içme suyu barajı alarm veriyor

Kırklareli'nden Edirne'nin içme suyunu karşılayan Kayalı Barajı kuraklık nedeniyle su seviyesi dip seviyeyi görüyor, son verilere göre barajın doluluk oranı yüzde 16'lara düştü. Edirneli vatandaşlar tedirgin.

27.09.2023 10:09  Güncelleme: 10:13

Edirne'nin içme suyunu sağlayan barajın doluluk oranı yüzde 16'lara düştü

Edirne'nin içme suyunu sağlayan baraj alarm veriyor

KIRKLARELİ - Kırklareli'nden Edirne'nin içme suyunu karşılayan Kayalı Barajı kuraklık nedeniyle su seviyesi dip seviyeyi görüyor, son verilere göre barajın doluluk oranı yüzde 16'lara düştü.

Yaşanan kuraklık Edirne'nin içme suyunu sağlayan barajı da vurdu. Kırklareli'nde Edirne'nin içme suyunu sağlayan Kayalı barajı Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre yüzde 16'lara kadar geriledi. Geçtiğimiz Mart ayında yüzde 36 seviyesinde olan baraj kuraklık sebebiyle önce Ağustos ayında yüzde 20'ye gerilerken Eylül ayında da yüzde 16'lara kadar düştü.

Edirneli vatandaşlar tedirgin

Edirne'de yaşayan Memduh Sidim barajdaki suyu seviyesinin azalması tedirgin ettiğini ifade etti.

Sidim, vatandaşlarında su konusunda tedbir alması gerektiğini belirterek "Şuanda barajın seviyesinin düşmesi Edirneli olarak bizi çok tedirgin ediyor. Bizlerinde vatandaşların üzerine düşen görevler var tabi. Çok acil tasarruf tedbirleri almamız gerekiyor vatandaş olarak. Suyu boşa harcamamamız lazım, bu konuda son derece tedirginiz" dedi.

Edirne\'nin içme suyu barajı alarm veriyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Edirne'nin içme suyu barajı alarm veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement