İşitme Engelli Anneye Teknoloji Sayesinde Büyük Yardım - Son Dakika
Yaşam

İşitme Engelli Anneye Teknoloji Sayesinde Büyük Yardım

İşitme Engelli Anneye Teknoloji Sayesinde Büyük Yardım

Tokat'ta üniversite öğrencisi doğuştan işitme engelli annesiyle görüntülü arama yaparak işaret diliyle konuşuyor.

25.05.2016 12:38  Güncelleme: 16:45

Tokat'ta üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Melek Ceylanoğlu, Ankara'da oturan ve doğuştan işitme engelli olan annesi 46 yaşındaki Rukiye Ceylanoğlu ile cep telefonundan görüntülü arama yaparak işaret dili ile iletişim kuruyor.

TOKAT'TA İŞLETME OKUYOR

Ankara'nın Pursaklar İlçesi'nde yaşayan doğuştan işitme engelli olan Rukiye ve Yusuf Ali Ceylanoğlu çiftinin iki çocuğundan Melek, iki yıl önce Tokat'taki Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü kazandı.

İşitme Engelli Anneye Teknoloji Sayesinde Büyük Yardım
İŞARET DİLİYLE İLETİŞİM KURARAK HER GÜN KONUŞUYORLAR

Ağabeyi 24 yaşındaki Musa Ceylanoğlu ile birlikte anne ve babasının en büyük destekçisi olan Melek Ceylanoğlu, Tokat'a geldikten sonra annesi Rukiye Ceylanoğlu ile iletişim kurmak için cep telefonundan görüntülü görüşme yapmaya başladı. Melek Ceylanoğlu, annesiyle işaret diliyle iletişim kurarak her gün görüşme yapıyor.

İşitme Engelli Anneye Teknoloji Sayesinde Büyük Yardım
'BİR ŞEY OLDUĞUNDA BENİ ARIYORLAR'

Anne ve babasının doğuştan işitme engelli olduğunu söyleyen Melekoğlu, Tokat'a geldikten sonra annesi ile önce mesaj yöntemi ile iletişim kurduğunu söyledi. Fakat annesinin düşük cümleler kurmasından dolayı görüntülü arama yaparak iletişim kurmaya başladıklarını belirten Melek Ceylanoğlu, "İki yıldır ailemden uzağım. Onlarla görüntülü konuşarak iletişim kuruyorum. 3G hayatımıza girdiğinden beri görüntülü konuşuyoruz. Bu şekilde daha kolay görüşüyoruz. Onlar da bir şey olduğunda beni arıyorlar. Hastaneye gittiklerinden anlaşamadıklarında beni görüntülü arıyorlar. Örneğin, bankada görevliler ile ben konuşuyorum" dedi.

TEKNOLOJİ HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRDI

Melek Ceylanoğlu, gelişen teknoloji ile ailesi ile daha rahat görüştüğünü, bunun engellilerin hayatını kolaylaştırmasından memnunluk duyduğunu dile getirdi.

İşitme Engelli Anneye Teknoloji Sayesinde Büyük Yardım

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam İşitme Engelli Anneye Teknoloji Sayesinde Büyük Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement