Kızıltepe Belediyesi sokak köpeği şikayetlerine duyarsız kaldı - Son Dakika
Yaşam

Kızıltepe Belediyesi sokak köpeği şikayetlerine duyarsız kaldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ediyor. Belediyenin çözüm bulmaması üzerine öğrenci ve esnaf tepki gösteriyor.

18.10.2023 14:48  Güncelleme: 14:57

Kızıltepe Belediyesi vatandaşın sokak köpeği şikayetine duyarsız kaldı

MARDİN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde sokak köpekleri vatandaşı tedirgin ediyor. Esnaf, Kızıltepe Belediyesine durumun bildirilmesine rağmen bir şey yapılmadığını ileri sürdü.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde sokak köpeklerinin kendilerini tedirgin etmeye devam ettiğini belirten öğrenci ve esnaf, belediyenin bir an önce çözüm bulmalarını talep ediyor.

Köpeklerden tedirgin olduğunu belirten lise öğrencisi Mert Yalçınkaya, Kızıltepe'de oturduğunu ve sokak köpekleri konusunda rahatsızlık duyduğunu söyledi. Hepsinin uyutulmasını istediğini belirten Yalçınkaya, "Çünkü kuduz çok büyük bir problem. Bunu son zamanlarda fazla görmeye başladık. Uyutulmalarının toplum için daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Çevremde saldırıya uğrayan olmasa da sosyal medyada görüyoruz ve bu durum insanların sağlığını tehdit ediyor" dedi.

Daha önce köpek tarafından kovalandığını dile getiren lise öğrencisi Muhammed Seyyit Kilis, "Okula giderken sabahın köründe kalktığımız için köpekler o saatte daha fazla dışarıda oluyor. Okula giderken köpek birden beni kovalamaya başladı. Korktuğum için arabanın üzerine çıkmak zorunda kalmıştım. Bu yüzden derse geç kalmıştım" diye konuştu.

Çarşı esnafı olan Mehmet Ali Baran ise köpeklerin çocukları sürekli kovaladığını aktararak, "Meydanda sahipsiz dolaşıyorlar. Belediye, aramamıza rağmen kimse gelip şey yapmadı. Yetkililere sesleniyoruz, hayvanları barınaklara toplamalarını ya da yaşam alanları oluşturmasını talep ediyoruz. Esnaf olarak burada 1 yıldan beri çalışıyorum ve 20'ye yakın köpek başıboş bir şekilde meydanda ve sürekli gezip çocukları kovalıyor. Çocuklar okula gidemiyorlar. Köpekler sabahları toplu bir şekilde toplanıyor. İnsanlar ister istemez meydanda onlara yemek veriyor. Bu bölgeye alıştıklarından dolayı daha da hırçınlaşıyorlar" şeklinde konuştu.

Kızıltepe Belediyesi sokak köpeği şikayetlerine duyarsız kaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kızıltepe Belediyesi sokak köpeği şikayetlerine duyarsız kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement