Simav Belediyesi'nden Hanımlara Destek - Son Dakika
Yaşam

Simav Belediyesi'nden Hanımlara Destek

Simav Belediyesi\'nden Hanımlara Destek

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, bayanların ekonomik durumunu ve sosyal aktivitelerini güçlendirici çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi.

27.01.2014 15:19

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, bayanların ekonomik durumunu ve sosyal aktivitelerini güçlendirici çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Karahan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Teneke ile birlikte Yeni Mahalle Bilgi Evini ziyaret ziyaret ederek bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan 20 bayana sertifikalarını törenle takdim etti. Toplumun temel direği hanımlara bilgi çağının gereği olan bilgisayar kullanmasını öğretmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Karahan, talep etmeleri halinde Simavlı hanımlara istedikleri her türlü kursu açarak bilgi sahibi olmalarını istediklerini bildirdi.

Yeni Mahalle Bilgi Evindeki bilgisayar sertifika töreninden sonra Esenevler Mahallesinde devam eden el beceri kursunu ziyaret etti. Ziyarette 14 hanımın el emeği göz nuru dökerek ürettiği bez bebekleri inceleyen Başkan Karahan, hanımların ürettiği ürünlerin sergilenip pazarlanması için hem ilçe merkezi hem de turistik Eynal Kaplıcalarında satış noktası açılması vaadinde bulundu. Hanımların ürettiği bez bebeklerin satış noktalarında satılıp aile ekonomilerine katkıda bulunmasının sağlanacağını ifade eden Başkan Karahan, "Simav Belediyesi olarak kadınlarımız her zaman önceliğimiz olmuştur. Onların ekonomik durumunu ve sosyal aktivitelerini güçlendirici çalışmalarımız devam edecek. Bunun yanında kadınlarımıza yönelik eğitim çalışmalarımız var. Mutlu bir toplum için bayanlarımızı daha bilinçli hale getiriyoruz" dedi.

'BİLİNÇLİ ANNE, BİLİNÇLİ TOPLUM'

Kadınların aile ve toplum için önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Karahan, "Kadınlarımız ne kadar güçlü ve bilinçli olursa ailelerimiz de, toplumumuz da o kadar güçlü ve bilinçli olur. Çünkü yavrularımızı yetiştirenler daha çok annelerdir. Biz geleceğimiz adına her zaman kadınlarımızın önünü açmayı bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz. Kadınlarımız için yaptığımız yatırımlar bunun en güzel göstergesidir" diye konuştu.

Kursiyer Songül Altınışık, (26) ise, "El beceri kursuna 2 yaşındaki çocuğumla birlikte geliyorum. Kursa katılmaktan ve yeni bir meslek sahibi olmaktan dolayı çok mutluyum. Hem boş zamanlarımı değerlendiriyorum, hem de yaptığım bez bebekleri satarak aile ekonomimize destek sağlayacak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bize böyle güzel bir gelecek sunduğu için Belediye Başkanımız Kasım Karahan'a teşekkür ediyorum" dedi. Bir diğer kursiyer Kursiyer Hatice Pala (28) da, "Daha önce yalnızlık çekiyordum. Boş vakitlerimi değerlendirmek için geldiğim el beceri kursunda çok şeyler öğrendim. Güzel günlerin bzi beklediğini biliyorum. Başkanımız Kasım Karahan'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kurs öğretmeni Cennet Can ise,, "Başkanımız Kasım Karahan'ın ziyareti beni ve kursiyer arkadaşlarımı çok mutlu etti. Başkanımız yaptığımız bez bebeklerden çok etkilendiğini bildirdi. Simavlı hanımlara verdiği desteklerin devam edeceğini bildirmesi bize ayrıca mutlu etti. Hanımlarımızın bundan sonra evlerinde yaptığı ürünleri pazarlayabilecekleri bir satış noktası hususunda bize vaatte bulundu. Başkanımız Kasım Karahan'a güveniyoruz. Bu güne kadar bize ne vaatte bulunduysa hepsini yerine getirdi. Satış noktası vaadinde de duracağını biliyoruz. İnanın çok mutluyuz" dedi.

Kursun birinci döneminin sona erdiğini dile getiren kurs öğretmeni Cennet Can, "Yaptığımız ürünleri önümüzdeki günlerde Eynal kaplıcalarında sergilemeyi düşünüyoruz. Kursumuz ikinci dönemde yine devam edecek. Kursumuza katılan bayanlar meslek öğrenirken birlik, beraberlik, dayanışma ve dostluk kazanıyorlar. Ayrıca her yönden de bilgilendiriliyorlar" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Simav Belediyesi'nden Hanımlara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement