Tavşanlı'da Güvenlik Kamerasına Zarar Veren Ayı Görüntülendi - Son Dakika
Yaşam

Tavşanlı'da Güvenlik Kamerasına Zarar Veren Ayı Görüntülendi

Tavşanlı\'da Güvenlik Kamerasına Zarar Veren Ayı Görüntülendi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Derbent köyünde güvenlik kamerasına zarar veren ayı, görüntülere yansıdı. Ayının daha önce de aynı bölgede zarar verdiği belirtilirken, köy halkı tedirginlik yaşıyor.

07.11.2023 15:35  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Derbent köyünde güvenlik kamerasına zarar veren ayı görüntülere yansıdı.

Kütahya geneli Domaniç başta olmak üzere diğer bazı ilçelerde de sıkça görülen ayılar bu sefer de Tavşanlı'da ortaya çıktı.

İlçeye bağlı Derbent köyünde Hasan Hüseyin Güleç'e ait bağ evinde bir bozayı sabah 05.30 sıralarında etrafı dağıttıktan sonra kameraya adeta poz verdi.

Köy civarlarında sıklıkla gezdiği söylenen ayının, geçtiğimiz yıl ve geçtiğimiz hafta aynı bağ evine geldiğini ve arı kovanlarına zarar verdiğini söyleyen bağ evi sahibi Hasan Hüseyin Güleç, bu sefer geldiğinde kuzine diye tabir edilen sobayı devirdiğini, daha sonra bahçedeki fasulye ve elmaları yediğini karnını doyurması ile arı kovanlarına zarar vermediğini söyledi. Evin dış cephesinde bulunan güvenlik kamerasını yemeye çalıştığını belirten Güleç, "Biz piknik yaptık, o günün gündüzünde. Diğer gün geldiğimizde her taraf dağınıktı. Ayı gelmiş dağıtmış, kameraya çıkmış. Kamerayı dişlemiş kırmış. Büyük ihtimalle karnı tok olduğundan ağaçtaki elmaları ve fasulyeleri yemiş. Her sene buralara geliyor bu ayı. Geçen sene geldiğinde kovaları dağıttı. Buralardaki bahçeleri dağıtıyor. Bağ evimize tarlalara gelirken korku ile geliyoruz. Allah'tan arılara kovanlara değmemiş" diyerek korkulacak durum olmadığını ifade etti.

Derbent köyü muhtarı Muzaffer Akdoğan ise gelen ayılardan vatandaşların tedirgin olduğunu söyledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tavşanlı'da Güvenlik Kamerasına Zarar Veren Ayı Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement