11. Leylek Şenliği" - Son Dakika
Yerel

11. Leylek Şenliği"

Bursa Valiliği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen "11. Leylek Şenliği", Eskikaraağaç köyünde gerçekleştirildi.

31.05.2015 18:12

Bursa Valiliği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen "11. Leylek Şenliği", Eskikaraağaç köyünde gerçekleştirildi.

Şenliğin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bütünşehir uygulaması kapsamında 17 ilçenin tamamında projeler üreten kadrolar olarak, kültürel değerlere sahip çıkmayı görev bildiklerini söyledi.

Tabiat güzellikleriyle donatılmış Bursa'nın Allah'ın insanlara sunduğu büyük bir nimet ve ecdadın kendilerine emsalsiz bir mirası olduğunu belirten Başkan Altepe, "Ne kadar şükretsek azdır. Bize bu toprakları emanet eden ecdadımızı rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz" dedi.

Bursa'nın her bölgesinde alan gözetmeksizin yatırım yapan kadrolar olarak, Karacabey ile Uluabat'ın her türlü güzelliğine sahip çıkacaklarını ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

"Yönetim olarak önce doğal ve kültürel değerleri ortaya çıkarmaya, sonra da şehri her sektörde geliştirmeye endekslendik. Bu yöndeki adımları kararlılıkla atıyoruz. Uluabat'tan Gölyazı'ya, buradaki tüm belgelerimizle ilgili projelerimiz hazır. İnşallah, tabii güzelliklerin bezediği Karacabey'e çok kısa süre sonra sosyal tesis kazandıracağız. Avrupa'nın sayılı alanlarından olan Longoz Ormanları'nı tanıtmaya başladık. Buraya dünya çapında projeler uygulayarak, bölgenin turizmde öne çıkmasını sağlayacağız. Her türlü güzelliğe sahibiz. Yetkin kadrolar da işbaşında. Yeter ki ağzımızın tadı bozulmasın."

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı desteklerle ilçenin turizm potansiyelinin her geçen gün biraz daha açığa çıkartıldığını dile getirerek, katkılarından dolayı Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Uluabat Gölü'ne kıyısı olan Eskikaraağaç köyünde organize edilen etkinliklerde, çalıştaylar, halk oyunları gösterileri, tiyatrolar, gölge oyunları, gölde tekne turları, konser ve kuş resital dinletisi yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 11. Leylek Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement