2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Yerel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

2014 Yerel Seçim Sonuçları

İzmir'in Konak ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Sema Pekdaş kazandı.

31.03.2014 00:43

İzmir'in Konak ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Sema Pekdaş kazandı.

Pekdaş, CHP'nin İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, kendilerine ulaşan bilgiye göre Konak ilçesinde belediye başkanlığını kazandığını bildirdi.

Uzun ve yorucu bir seçim çalışması geçirdiklerini, sonucun kendisini hem heyecanlandırdığını hem gururlandırdığını ifade eden Pekdaş, seçim sürecinde desteklerini esirgemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Teşekkürlerin en büyüğü de büyük Atatürk'e. Onun en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin laik bir hukuk devleti olması, benim önce avukat olmamı ardından İzmir Barosu'na ilk kadın başkan olmamı daha sonra da Konak ilçesinin ilk kadın belediye başkanı olmamı sağladı. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kadın yurttaşı olarak bu görevlere gelmenin onurunu hem de bu göreve Atatürk'ün kurduğu CHP'nin bir üyesi olarak getirilmenin kıvancını yaşayacağız. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum."

Yola çıkarken "halkın belediyesini yapacağız, katılımcı belediyecilik nasıl yapılır bunu Konaklı hemşehrilerimizle kol kola girerek göstereceğiz" dediklerini ifade eden Pekdaş, sorumluluklarının büyük olduğunu söyledi.

Sema Pekdaş'ın özgeçmişi

1957 Burdur doğumlu. 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1987'de İzmir Barosu üyesi oldu. 1992'de SHP'den Balçova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğine de seçildi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği yaptı.

1994'de Balçova ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğine yeniden seçildi. 2010'de büyük oy üstünlüğüyle 102 yıllık İzmir Barosu'nun ilk kadın başkanı olarak seçildi. 2012'de İzmir Barosu Başkanlığına yeniden seçildi. Evli ve bir çocuk annesidir. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement