21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - Son Dakika
Yerel

21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

Sanatçılar Akın ve Samancılar, Seyhan Belediye Başkanı Karalar'ı ziyaret etti.

20.09.2014 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali etkinliklerine katılmak üzere kentte bulunan sanatçılar Rıza Akın ve Menderes Samancılar, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret etti.

Seyhan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karalar, sanatın birçok dalının gelişmesinde Adanalıların önemli rol üstlendiğini belirtti.

Adanalı sanatçıların ülkede başta sinema olmak üzere sanatın birçok dalında kendini gösterdiğini ve gelişimine katkı sağladığını bildiren Karalar, " Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Muzaffer İzgü, Arif- Abidin Dino, Yılmaz Güney, Yılmaz Duru, Ali Özgentürk ve daha niceleri bu topraklardan yetişti. Bizler de bir Adanalı olarak memleketimizden böyle insanların çıkmış olmasından dolayı onur ve gurur duyuyoruz" dedi.

Karalar, Akın ve Samancılar'ı nisanda düzenlenecek Portakal Çiçeği Karnavalı'na davet ederek, bundan sonra yapacakları bütün kültür faaliyetlerine Adanalı sanatçıları getirmeyi planladıklarını kaydetti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement