23. Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Yerel

23. Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali

Kaman Belediye Başkanı Talu: "İlçede bu yıl ceviz üretimi olmadığı için vatandaşlarımızı piyasada 'Kaman cevizi' adı altında satılan ürünleri almamaları konusunda uyarıyoruz"

06.10.2014 20:23

Kaman ilçesinde, 23'üncü Ceviz Kültür ve Sanat Festivali gerçekleştirildi.

Kaman Belediyesince Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen festivale, İlçe Belediye Başkanı Erhan Talu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Talu, burada yaptığı konuşmada, İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Geleneksel hale gelen festivalin ilçenin hem tanıtımına hem de ekonomisine önemli katkı sağladığını belirten Talu, "Ülke genelinde 29 ve 30 Mart'ta meydana gelen don nedeniyle maalesef ceviz üretimi olumsuz etkilendi. Her yıl ilçemizde ortalama 120 ton olarak gerçekleşen rekolte bu sene neredeyse sıfır seviyesine düştü" dedi.

Talu, festival kapsamında ilçeye ithal ceviz getirilip satılmaması amacıyla çeşitli önlemler aldıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kaman cevizinin adının korunması ve insanlarımızın kandırılmaması için gerekli önlemleri aldık. Kaman cevizi bir markadır ve bu markanın değeri kolay elde edilmemiştir. İlçenin geleceğinin Kaman cevizi ile kurtulacağına inandığımız için bu değeri üç beş kuruşluk kar amacıyla kimseye harcatmayacağız."

Talu, ilçede bu yıl ceviz üretimi olmadığı için vatandaşları piyasada "Kaman cevizi" adı altında satılan ürünleri almamaları konusunda uyardı.

Festival, sanatçı Ahmet Şafak'ın konserinin ardından sona erdi. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23. Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement