3. Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı - Son Dakika
Yerel

3. Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı

3. Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı

Fethiye'nin Göcek Beldesi'nde Göcek Belde Belediyesi ve Tuna Ajans işbirliğiyle düzenlenen 3.Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı, Göcek Marina'da başladı.

14.06.2012 19:10

Fethiye'nin Göcek Beldesi'nde Göcek Belde Belediyesi ve Tuna Ajans işbirliğiyle düzenlenen 3. Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı, Göcek Marina'da başladı.

Açılışa Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır'ın yanı sıra Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Çiftlik Belediye Başkanı Halil Doğan, Seki Belediye BaşkanıVeli Yıldız, Yeşil Üzümlü Belediye Başkanı Önder Genç, Göcek Sahil Güvenlik Komutanı Ali İhsan Altunbay ile çok sayıda üst düzey yönetici ve davetliler katıldı.

170 firmanın katıldığı fuarın açılış töreninde konuşan Tuna Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tuna, "Parıldayan denizi ve büyülü atmosferiyle herkesi kendine aşık eden Göcek, yat kaptanlarının birinci uğrak limanı olarak tüm dünya deniz tutkunlarına ev sahipliği yapmaktadır. Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı-BOAT EXPO düzenlendiği günden bu yana, içeriğindeki organizasyonları, panelleri ve aktiviteleriyle sektörün sorunlarını masaya yatırabilmiş, yat turizminin taleplerine tam anlamıyla cevap verebilmiş ve bu yüzden de denizcilik sektörü tarafından sahiplenilmiştir. Bugün ki başarısında yatan temel sebep işte budur. Yat ve deniz sektörünün taleplerine tam anlamıyla cevap verebilmesi, BOAT EXPO'nun sürekliliğini sağlayan yegane nedendir. Biz bugün burada, yat turizminin kalbinde siz deniz severler için varız ve sektörün bizi kucaklamasından ötürü de son derece mutluyuz. Tüm sektörlerin gelişiminde tanıtım ve fuarlar birinci derecede rol oynamaktadır. Fuarlar, sektör sorunlarının masaya yatırılmasında, gelişme ve trendlerin konunun ilgilileriyle buluşturulmasında büyük önem arz etmektedirler. Sektöre yılda 1 milyar düzeyinde iş hacmi kazandırdığı tahmin edilen yat fuarlarımız sayesinde yurtdışı iş bağlantıları artmakta, ticaret girdisi büyümekte, sonuç olarak kazanan Türkiye turizmi ve ekonomisi olmaktadır. Sadece bu sebepten ötürü dahi fuarlar desteklenmeli, hizmet ettiği sektörler tarafından muhakkak dikkate alınmalıdır. Kamu kuruluşları, meslek odaları, ilgili dernek ve sivil toplum örgütlerinin desteği kesin ve kat- i olarak bulunmalıdır. Bir kentin büyümesinde, kültürel yapısının gelişmesinde; fuarcılığa yönelik olumlu bakış açısının, kongrelere verdiği ağırlığın katkısı büyüktür. Sonuç olarak, kentler, organizasyon, kongre ve fuarlarıyla daha da büyümekte; bu sayede ülke sınırlarını aşmaktadırlar. Kentin kültür ve turizminde, ekonomisinde bu denli katkı sağlayan fuarcılığın önemi yadsınamaz" dedi.

FUAR SEKTÖRE ÖNEMLİ İVME KAZANDIRACAK

Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır da, "Turizm sezonuna girmeye başladığımız bu günlerde sektörü olumlu bir ivme kazandıracaktır. Her türlü tekne aksesuarı, ekipmanı, bot deniz motoru, konsepte uygun giysinin yer alacağı fuarın hem topografya, hem ulaşım hem de marinalar ve teknik hizmetler anlamında önemli markaların olduğu Gecekimizde yapılması son derece anlamlıdır. Kültür ve kongre merkezi yapmak için sürdürdüğümüz çalışmalar da tamamlanınca beldemiz uluslar arası bilimsel çalışmalara, kongrelere ve konferanslara ev sahipliği yaparak yat, fuar, kültür turizmi içinde önemli bir konuma sahip olacaktır" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3. Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement