'3. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması' - Son Dakika
Yerel

'3. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'

\'3. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması\'

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından '3.Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması' etkinliğinin düzenleneceği bildirildi.

23.05.2013 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından '3. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması' etkinliğinin düzenleneceği bildirildi.

Konuyla alakalı düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 29 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında yapılacak etkinliğin onur konuğunun usta şair Cevat Çapan olacağını söyledi. Etkinliğin şair Haydar Ergülen'in koordinatörlüğünde yapılacağını aktaran Ataç, etkinliğe, Bosna, Hırvatistan, Makedonya, Sırbistan, Slovenya ve Almanya'dan şairlerin katılacağını da belirterek, Türkiye'den ise Pelin Batu, Asuman Susam, Namık Kuyumcu'nun da aralarında bulunduğu toplam 23 şairin katılacağını kaydetti.

Ataç, etkinlik kapsamında iki konserin verileceğini ve Nazım Hikmet'in de anılacağını anlatarak şöyle konuştu:

"Pek çok şairin şiirini besteleyen ve bunları müzikseverlerle buluşturan usta sanatçı Vedat Sakman, 30 Mayıs Perşembe günü saat 18.00'da Porsuk kıyısındaki Eti Park'ta sevenleriyle buluşacak. Sakman şarkılarını söylerken, şairler de şiirlerini seslendirecek. Diğer konser ise, 31 Mayıs Cuma günü 18.00'da Espark yanındaki alanda gerçekleşecek. Panfülütün usta sanatçısı Aydın Yavaş, piyanist Alexander Mekaev ile birlikte konser verecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca, Türk şiirinin büyük ustası Nazım Hikmet, ölümünün 50. yılında, şiirlerle ve adına düzenlenecek bir söyleşiyle anılacak. Her yıl Eskişehir'in Doğançayır Beldesi'ndeki 'Anıtsal mezarı' başında anılan Nazım Hikmet, şiir buluşması kapsamında 1 Haziran tarihinde yine aynı yerde anılacak. Tepebaşı Belediyesi'nin şiir buluşmasına katılan şairler, Nazım'ın anıtsal mezarı başında şiir okuyacak, daha sonra 'Nazım Hikmet'in Şiiri' konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek."

Etkinliği düzenlemekten ötürü mutlu olduklarını da ifade eden Ataç, 'Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'nın 4'üncüsünü de yapmak istediklerini sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel '3. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement