50. Yıl Caddesi'nde Yağmur Suyu Boşaltım Çalışması - Son Dakika
Yerel

50. Yıl Caddesi'nde Yağmur Suyu Boşaltım Çalışması

Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 50.Yıl Caddesi'nde kapalı devre yağmur suyu boşaltım sistemi çalışması yapıldığı bildirildi.

03.01.2012 12:48

Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 50. Yıl Caddesi'nde kapalı devre yağmur suyu boşaltım sistemi çalışması yapıldığı bildirildi.

Kumluca'da daha önce Narenciye, Eski Cami, Yeni ve Kasapçayırı mahallelerinde uygulanan ve başarılı sonuçlar alınan kapalı devre yağmur suyu boşaltım sistemi, son olarak Karşıyaka Mahallesi 50. Yıl Caddesi'nde uygulanıyor.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kapalı devre yağmur suyu boşaltım sisteminin önemli olduğunu, özellikle kısa süreli şiddetli yağışlarda ani su baskınlarını önlediğini söyledi.

Kapalı devre yağmur suyu boşaltım sistemini daha önce başka mahallelerde uyguladıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını anımsatan Çetinkaya, son olarak belediye ekiplerinin 50. Yıl Caddesi'nde çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

50. Yıl Caddesi'nde yeraltına 700 metre boru ve 10 baca döşendi. Bölgede olası bir taşkında biriken yağmur suları, kapalı devre yağmur suyu boşaltım sistemiyle Gavur Deresi'ne tahliye edilecek.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 50. Yıl Caddesi'nde Yağmur Suyu Boşaltım Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement