6. Malatya Uluslararası Film Festivali Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

6. Malatya Uluslararası Film Festivali Devam Ediyor

6. Malatya Uluslararası Film Festivali Devam Ediyor

Malatya Valisi Kamçı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Önalan ve engelliler festival kapsamında gösterilen Toz Ruhu adlı filmi, sesli betimlemeyle izledi.

09.11.2015 18:40  Güncelleme: 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan ve engelliler, 6. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında "Toz Ruhu" isimli filmi, sesli betimlemeyle izledi.

Festival kapsamında söyleşiler ve film gösterimleri yapılıyor, sergiler açılıyor.

Vali Süleyman Kamçı, bir alışveriş merkezinde, üniversite öğrencilerinin hazırladığı senaryoların uyarlandığı "empati film afişi sergisi"ni gezdi. Kamçı, daha sonra, engelliler ve bir grup sinemaseverle, yönetmenliğini Nesimi Yetik'in yaptığı "Toz Ruhu" adlı filmi sesli betimlemeyle izledi.

Bir otelde düzenlenen gösterime katılan ve kendisi de görme engelli Kenan Önalan, engellilerin "bağımsızlığını" her geçen gün daha fazla kazandığı bu zamanda bu gün bir adım daha ilerleyeceklerini ifade ederek, "Görmemek, işitmemek ya da engelli olmak, hiçbir zaman eksiklik değil. Engellilik bir eksiklik değil, bir farklılık. Bizim engelimizden yana sıkıntımız yok, sadece sistemden yana sıkıntımız var. Sistemin bizi ötekileştirmesinden yana sıkıntımız var. Çok şükür bu konuda çok güzel ilerlemeler kaydedildi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 6. Malatya Uluslararası Film Festivali Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement