Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, ifade özgürlüğü konusunun, çağın en önemli temel konularından birisi olduğunu söyledi.
RTÜK tarafından bu sene 7'ncisi düzenlenen "Gelecekle İletişim Çalıştayı", Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İÇDAŞ Seyit Onbaşı Konferans Salonu'nda yapıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan Davut Dursun, RTÜK'ün 1994 yılında kurulduğunu ve o tarihten bu yana görsel, işitsel medya alanında belli hizmetleri yürüttüğünü anımsattı.
Kurumun en önemli faaliyetlerinden birisinin de uluslararası ilişkiler sahasında belli faaliyetleri gerçekleştirmek, işbirliği imkanlarını araştırmak ve uzmanlık alanı içinde işbirliğinin daha ileri noktaya taşınmasına katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Dursun, "Gelecekle İletişim Çalıştayı"nın da bu etkinlikler arasında yer aldığını anlattı.
Çalıştayı geçen yıl Üsküp ve Kosova'da gerçekleştirdiklerini ifade eden RTÜK Başkanı Dursun, şöyle konuştu:
"Bu sene Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı ve çalıştayı bu sebeple Çanakkale'de yapmaya karar verdik. Geçen yıl işbirliği imkanları ve değişik konular ele alınmış ve tartışılmıştı. Yine Türk dünyasından pek çok arkadaşımız buraya katılmıştı. Özellikle burada ele alınan konuların başında 'ifade özgürlüğü' vardı. İfade özgürlüğü konusu, çağımızın en önemli temel konularından biridir. Bu bölgenin de önemli sorunlarından biri olarak ifade edilebilir. Bu sebeple, medya sektörü ve ifade özgürlüğü konusunun bir 'tema' olarak ele alınması önemli olmuştur. Bu sene de 'Bölgesel işbirliği imkanlarının geliştirilmesinde medyanın rolü' temalı bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bütün bunlar bu alanda işbirliğine verdiğimiz önemin somut bir göstergesi olarak ifade edilebilir. Bu konuda Türkiye'de iletişim tahsili görüp, ülkelerine dönüp medya sektöründe profesyonel olarak görev alan arkadaşlarımızla sürekli ilişki halinde olmak istiyoruz."
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise çalıştayın, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla kentte yapılmasını önemli bulduğunu bildirdi.
Bu şehrin, dünyanın en güzel coğrafyası ve en stratejik noktası olduğunu savunan Çınar, "İstanbul gibi içinden deniz akan bir şehirdir. İki büyük kıtayı, kültürü birleştiren müstesna bir coğrafyadır" ifadesini kullandı.
Çalıştaya, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, RTÜK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, RTÜK üyeleri Nurullah Öztürk, Doç. Dr. Hamit Ersoy, Süleyman Demirkan ve Ali Öztunç ile akademisyenler, bazı üniversitelerin iletişim fakültelerinde öğrenim gören Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve akraba topluluklarından 100 öğrenci ile 20 yayıncı da katıldı.
Ana teması "Bölgesel İşbirliğinin Geliştirilmesinde Medyanın Rolü" olarak belirlenen çalıştay, 10 Mayıs'ta sona erecek.
Son Dakika › Yerel › 7. Gelecekle İletişim Çalıştayı' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?