9 Yeni Avukat Cübbe Giyip Ruhsatlarını Aldı - Son Dakika
Yerel

9 Yeni Avukat Cübbe Giyip Ruhsatlarını Aldı

9 Yeni Avukat Cübbe Giyip Ruhsatlarını Aldı

Eskişehir Barosu tarafından düzenlenen törende 9 avukat, üstatları tarafından cübbe giydirilerek ruhsatlarını teslim aldı.

12.11.2015 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Barosu tarafından düzenlenen törende 9 avukat, üstatları tarafından cübbe giydirilerek ruhsatlarını teslim aldı.

Eskişehir Barosu Başkanı Av. Rıza Öztekin, törende yaptığı konuşmada, ruhsat alacak meslektaşlarının ailelerine ve yanlarında staj yaptığı avukatlara teşekkür etti. Öztekin konuşmasında; avukatlık mesleğinin hukuk devletinin somutlaşmasında çok önemli bir yeri olduğunu, avukatlar olmadan adil yargılanmanın, adaletin gerçekleşemeyeceğini, Anayasa'daki soyut hak ve özgürlüklerin avukatlar olmadan somutlaşmayacağını, avukatların her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını sağladıklarına değindi. Avukatların yükümlülüklerine de değinen Öztekin avukatkarın, hukuki bilgi ve tecrübelerini adalet hizmetine ve kişilerin yararlanmasına tahsis ettiklerini belirttikten sonra mesleği icra ederken de avukatların uymakla yükümlü görevleri olduğunu, avukatların yüklendikleri görevleri, bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun davranmak ve Türkiye Barolar Birliği'nce belirlenen meslek kurallarına uymakla yükümlü olduklarını ifade etti.

Baro Başkanı Av. Rıza Öztekin, konuşmasının sonunda; bu mesleğin ve baroların var olmasının ve bugünkü hali ile devam etmesinin teminatının laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti yapımızın korunması ile mümkün olduğunu, diğer meslektaşlarımız gibi bugün ruhsat alacak meslektaşlarımızın da bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerinden emin olduğunu belirterek, kendilerine bu duygu ve düşüncelerle uzun bir meslek yaşamı diledi.

Öte yandan Av. Süleyman Budak, Av. Burak Karaburun, Av. Levent Kaymak, Av. Nermin Yuvarla Av. Mehmet Kılıç, Av. Ünal Cengiz, Av. Eda Yıldırım İlhan, Av. Seçil Çamurcu ve Av. Korcan Efe, ruhsat töreninde üstatları tarafından cübbe giydirilerek, Baro Başkanı Özteki'den ruhsatlarını teslim aldılar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 9 Yeni Avukat Cübbe Giyip Ruhsatlarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement