92 Yıla 99 Eser Sığdırdı - Son Dakika
Yerel

92 Yıla 99 Eser Sığdırdı

Bestami Bodruk - Bebekken geçirdiği rahatsızlık sonucu bir gözünü kaybeden, 12 yaşında hafız olan ve 92 yıllık ömrüne dini konuları ele alan 99 kitabı sığdıran Abdullah Nazırlı, bugüne kadar binin üzerinde hafız yetiştirdi, 5 binin üzerinde...

22.07.2012 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bestami Bodruk - Bebekken geçirdiği rahatsızlık sonucu bir gözünü kaybeden, 12 yaşında hafız olan ve 92 yıllık ömrüne dini konuları ele alan 99 kitabı sığdıran Abdullah Nazırlı, bugüne kadar binin üzerinde hafız yetiştirdi, 5 binin üzerinde öğrenciye ders verdi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1920 yılında Elazığ merkeze bağlı Hoşköy'de dünyaya gelen Abdullah Nazırlı, bebekken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu sağ gözünü kaybetti.

Babasından aldığı Kur'an-ı Kerim dersleriyle 12 yaşında hafız olan Nazırlı, daha sonra Arapça, Osmanlıca, kıraat, makam tefsir, fıkıh ve tefsir dersleri aldı. Malatya Söğütlü Camisi'nde müezzin olarak göreve başlayan Nazırlı, Diyarbakır, Malatya, Kayseri, Sivas ve Elazığ'da görev yaptı.

1975 yılında emekli olan ancak 2000 yılına kadar gönüllü olarak görevini sürdüren Nazırlı, verdiği vaazları kendi el yazısıyla Arapça ve Osmanlıca olarak 40 ciltlik kitapta topladı. Nazırlı'nın kendi el yazısı ile Osmanlıca ve Arapça olarak kaleme aldığı 99 eseri bulunuyor.

Nazırlı, Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından birçok ödüle ve nişana layık görüldü. Nazırlı, bugüne kadar binin üzerinde hafız yetiştirdi, 5 binin üzerinde öğrenciye ders verdi.

-Dört şey çok sevdirildi-

Hafız Nazırlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah'ın 99 isminden

(Esma-ül Hüsna) dolayı eser sayısında 99'u geçmediğini söyledi.

Eserlerinin bir kısmının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basıldığını, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından da bilimsel çalışmalar amacıyla incelenmeye alındığını ifade eden Nazırlı, "Bana bu dünyada dört şey çok sevdirildi. Bunlar okumak, okutmak, anlatmak ve yazmak" dedi.

Yayıncı: Ahmet Ekici - ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 92 Yıla 99 Eser Sığdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement