AB Bakanlığı Bakan Yardımcısı Büyükkaya, Arapgir'de Eğitim Seminerine Katıldı - Son Dakika
Yerel

AB Bakanlığı Bakan Yardımcısı Büyükkaya, Arapgir'de Eğitim Seminerine Katıldı

AB Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr.

22.05.2013 12:44

AB Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Arapgir İlçesi'nde düzenlenen "AB Hibe Destekli Projeler" eğitim seminerine katıldı.

Nazar Otel'deki seminerde konuşan Büyükkaya, bakanlık olarak AB'den yılda yaklaşık 1 milyar avro destek aldıklarını belirterek, bedelsiz hibe destekleri sağlandığını ifade etti. Destekleri Türkiye'nin her yerinde kullandırmaya devam ettiklerini kaydeden Büyükkaya, "Önce projeye ihtiyaç var. Projelerin AB standardında olması lazım. Topluma fayda getirecek bir proje olması lazım. AB'nin desteklediği bir proje olması lazım" dedi.

Büyükkaya, ayrıca kapalı bulunan Arapgir Cezaevi'ne de değinerek, buranın kültür merkezi olması için AB Bakanlığı olarak ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını vurguladı.

Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel de AB fonlarının birliğe aday ülkelere tahsis ettiği fonlar olarak değerlendirildiğini belirterek, desteklerin hem bölgeler hem de ülkeler arasındaki gelişmişlik farkının giderilmesi için kullanıldığını hatırlattı.

Daha sonra toplantıda, katılımcılara sunum eşliğinde verilen hibe destekleri anlatıldı. - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AB Bakanlığı Bakan Yardımcısı Büyükkaya, Arapgir'de Eğitim Seminerine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement