Açılış Yapılmadan Kurslar Başladı - Son Dakika
Yerel

Açılış Yapılmadan Kurslar Başladı

Açılış Yapılmadan Kurslar Başladı

Hatay'da, resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Kadın Aile Danışma ve Üretim Merkezi'nde kurslar başladı.

01.05.2013 13:52  Güncelleme: 11:57

Merkezde, gümüş tasarımı, gravür, ebru sanatı, cam işlemeciliği, mozaik yapımı, ipek dokumacılığı, hasır örmeciliği, yorgan dikimi ve nakış işleme kursları başta olmak üzere 13 farklı dalda, 11 ayrı derslikte toplam 176 kursiyer eğitim alıyor.

Kurumu ziyaret eden Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Lekesiz, yaptığı konuşmada el sanatlarının bir toplumun adeta kimliği olduğunu vurgulayarak "Kadın Aile Danışma ve Üretim Merkezi, kadınlarımızın ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkı sunmalarının yanı sıra, el sanatlarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması anlamında da büyük önem taşımaktadır" dedi.

İnceleme ziyaretine, Vali Yardımcıları Fahrettin Göncü ve Şahin Baysal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Şimşek, Müze Müdürü Özcan Şimşek da katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Açılış Yapılmadan Kurslar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement