Adıyaman'da Organik Tarım Küme Çalışması Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Organik Tarım Küme Çalışması Toplantısı

Adıyaman\'da Organik Tarım Küme Çalışması Toplantısı

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organik tarım ile ilgili küme çalışması yapıldı.

19.09.2013 17:24

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organik tarım ile ilgili küme çalışması yapıldı.

Müdürlüğünün toplantı salonunda yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Proje Koordinatörü Murat Candemir, GAP İdaresi Adıyaman Sorumlusu Orhan Yaşar, tarım danışmanları ve çiftçilerin katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, tarımda son yıllarda yakalanan büyüme potansiyeli, özellikle organik tarım gibi alternatif ürün tekniklerindeki gelişmeler, bitkisel ve hayvansal üretime ve ihracata ivme kazandırdığını söyledi.

Alan, "Sürdürülebilir bir yaşam için çevre bilincinin geliştirilmesi, doğal yaşamın korunması ve bu konuda geniş katılımlı bir üretim ve kalitenin sağlanması gerektiği inancımızda hareketle organik tarım projeleri uyguluyoruz. Bu anlamda özellikle İpekyolu Kalkınma Ajansı'na ilimiz genelinde bu yıl sunmuş olduğumuz projeyle 100 dekarlık alanda organik badem tesis edeceğiz. Ayrıca il genelinde sürdürmüş olduğumuz Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Projesi kapsamında da 8 bin dekarlık bir araziyi özellikle organik tarım uygulayan çiftçilerimize vermeyi düşünüyoruz. Toplamda 15 bin dekarlık bir alanda 10 farklı üründe ilimizde organik tarım ile ilgili üretim yapılmaktadır. Bunlar içerisinde organik dut ve bademin üretimine başlanılmış, diğer ürünler ise geçiş sürecindedir. Bu projelerin desteklenmesine katkıda bulunan GAP İdaresi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı teşekkür ederim" dedi.

Adil Alan'ın konuşmasının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğü Organik Tarım Sorumlusu Ziraat Mühendisi Muzaffer Çetin, Proje Koordinatörü Murat Candemir, GAP İdaresi Adıyaman Sorumlusu Orhan Yaşar, organik tarımla ilgili sunum yaptılar.

Toplantı soru cevap şeklinde devam etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Organik Tarım Küme Çalışması Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement